ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και πριν τον Τσίπρα, θα υπάρχει και μετά

ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε και πριν τον Τσίπρα, θα υπάρχει και μετά

«Υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ και πριν τον Τσίπρα, και προφανώς θα υπάρχει και μετά τον Τσίπρα» δήλωσε η πρώην υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου. Απαντώντας στο σχόλιο δημοσιογράφου ότι ο Αλέξης Τσίπρας πήρε τον ΣΥΡΙΖΑ από το 4%, και άλλα ποσοστά θα έχει χωρίς αυτόν, η κ. Χριστοδουλοπούλου, μέλος των 53, σχολίασε: «αυτό για τα ποσοστά δεν το ξέρει κανείς». 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το μέλος της ομάδας των 53+ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνοντας πως είναι μύθος πως ο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται ΠΑΣΟΚ. «Προς το παρόν οι προερχόμενοι από Δεξιά ΠΑΣΟΚ είναι στην ΚΟ δεν έχουν καμία σχέση με το κόμμα» αποσαφήνισε, παραπέμποντας σε συλλογικές αποφάσεις του κόμματος για το πολιτικό μέλλον τους. 

Η πρώην υπουργός εξήρε πάντως τη συμβολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντάς τον «χαρισματικό ηγέτη που έχει απλότητα στην επικοινωνία που λειτουργεί στην κοινωνία». «Δεν είναι επαγγελματίας πολιτικός» σχολίασε. 

«Το ΚΙΝΑΛ, που πάει πολύ χάλια σε ποσοστά, διακινεί αυτό το μύθο…  έχει ιδιοκτησιακή αντίληψη για τους ψηφοφόρους και θεωρεί ότι τους πήραμε εμείς αρά είμαστε κλέφτες» παρατήρησε σκωπτικά. 

Για την περίφημη φράση της «λιάζονται και εξαφανίζονται» που είχε αναφέρει ως αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής ανέφερε ότι «έχουν απομονώσει τη φράση, που δεν εξηγούν μάλιστα γιατί είναι πολύ κακή και γιατί λειτούργησε ως κάλεσμα στους μετανάστες και πρόσφυγες το 2015». «Είναι αστεία πράγματα ότι τούς έλεγα ''ελάτε'', κι ο άλλος από το αχανές Αφγανιστάν το μάθαινε. Είναι για γέλια» παρατήρησε. 

«Επειδή έχω χιούμορ, γιατί κάποιοι πολιτικοί δεν έχουν χιούμορ, όταν είχε γεμίσει η Αθήνα, τα πάρκα, με πρόσφυγες που δεν είχαν να κοιμηθούν με ρωτά ένας δημοσιογράφος τι κάνουν στην πλατεία Ομόνοιας, στη μέση της μεγάλης ροής, και τού είπα κι εγώ 'λιάζονται' επειδή θεώρησα ότι ήταν άσχετη ερώτηση» τόνισε. «Είναι κλειστά τα σύνορα πώς να εξαφανιστούν τώρα;» διερωτήθηκε.