ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπερψήφισε ούτε την τροπολογία για μπόνους στους υγειονομικούς

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπερψήφισε ούτε την τροπολογία για μπόνους στους υγειονομικούς

«Παρών» ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και στην τροπολογία του Υπουργείου Υγείας που παρέχει μπόνους στους υγειονομικούς που έδωσαν τη μάχη του κορονοϊού για τον διαγωνισμό πρόσληψής τους με διαδικασίες ΑΣΕΠ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ψήφισε την τροπολογία της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι δεν θα πρέπει οι επικουρικοί υγειονομικοί να προσληφθούν απευθείας στο ΕΣΥ και όχι να τους δοθεί αυξημένη μοριοδότηση.

«Έδωσαν τη μάχη στην πρώτη γραμμή»

 

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, εξήγησε ότι η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ουσιαστικά είναι αντίθετη στο να βρεθούν εντός του ΕΣΥ ως μόνιμοι αυτοί οι άνθρωποι που έδωσαν τη μάχη της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Καθώς μία τέτοια πρόσληψη θα έβγαινε αντισυνταγματική και θα ακυρωνόταν από το ΣτΕ.

Αυτό, είπε, που μπορεί να γίνει και είναι συνταγματικά ανεκτό είναι οι επικουρικοί γιατροί και υγειονομικοί να τους αναγνωριστεί η εργασία που πρόσφεραν ως εξειδίκευση όλο αυτό το διάστημα και να λάβουν μια αυξημένη μοριοδότηση, η οποία θα τους οδηγήσει με ασφάλεια εντός του ΕΣΥ.

Ο υπουργός, μάλιστα, έψεξε τον ΣΥΡΙΖΑ πως με όσα όλα λένε οι βουλευτές του δίνει όπλα και επιχειρήματα σε εκείνους που δεν θέλουν αυτοί οι άνθρωποι να προσληφθούν στο ΕΣΥ και σε όσους θα προσπαθήσουν να προσφύγουν εναντίον τους.

H τροπολογία ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, την καταψήφισαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25.