Συνταγματική πρόβλεψη για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα φέρνει η ΝΔ

Συνταγματική πρόβλεψη για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα φέρνει η ΝΔ

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Την συνταγματοποίηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος προωθεί η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με σχετική πρόταση που έκανε στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος.

Όπως τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Ευριπίδης Στυλιανίδης θα κατοχυρωθεί ένα σύστημα ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος, που θα συμπεριληφθεί στο άρθρο 20 παράγραφος 1 του Συντάγματος. «Αυτή η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας θωρακίζει ακόμα περισσότερο την οικογένεια ως θεμέλιο της συντήρησης και της προαγωγής του έθνους. Άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε κατά τη διάρκεια της πρόσφατης οικονομικής κρίσης, όταν η ελληνική οικογένεια ήταν αυτή που κράτησε όρθια την κοινωνία, την ώρα που το κράτος και οι κοινωνικές του πολιτικές κατέρρεαν καθημερινά. Οι γιαγιάδες και οι παππούδες με τις περικομμένες συντάξεις συνέχιζαν να σπουδάζουν τα εγγόνια τους και να κρατούν όρθια τα παιδιά τους, δείχνοντας ποιο είναι τελικά πέρα και πάνω από κρατικίστικες ιδεοληψίες το ισχυρό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας διαχρονικά. Και δεν είναι άλλο από την οικογένεια», τόνισε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ.

Υπενθυμίζεται ότι προεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει την  πρόθεσή του είναι να αυξηθεί στο ένα δισ. ευρώ ο προϋπολογισμός για το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, ώστε να χορηγείται αμέσως σε 800.000 πιο αδύναμους Έλληνες πολίτες.

εισόδημα