Συνέδριο ΝΔ: Με όραμα για το μέλλον

Συνέδριο ΝΔ: Με όραμα για το μέλλον

Το Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας πραγματοποιείται σε μια κομβική στιγμή για την πορεία της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης. Η πανδημία έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της σε ολόκληρο τον κόσμο, έχει ανατρέψει τη ζωή μας, τις συνήθειές μας και την καθημερινότητά μας και έχει δημιουργήσει ένα νέο πλαίσιο στο οποίο καλούμαστε όλοι να προσαρμοστούμε όσο πιο άμεσα γίνεται. Η Νέα Δημοκρατία, έχει κατανοήσει αυτό το μεταβαλλόμενο και διαρκώς εξελισσόμενο περιβάλλον, προγραμματίζει το μέλλον και διαθέτει όλα τα μέσα αλλά και την τεχνογνωσία για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις. Έχει αποδείξει ότι λειτουργούσε και συνεχίζει να λειτουργεί ως μεγάλη και υπεύθυνη παράταξη, που ασκεί πολιτική ανοιχτών οριζόντων.

Ο στόχος λοιπόν του συνεδρίου είναι διπλός. Από τη μία, μας δίνεται η ευκαιρία να αφομοιώσουμε τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η υγειονομική κρίση σε διεθνές επίπεδο. Από την άλλη, είναι η στιγμή να κάνουμε τον απολογισμό μας, να παρουσιάσουμε όλο το θετικό και μεταρρυθμιστικό έργο μας και να απευθυνθούμε στους πολίτες, απαντώντας με επιχειρήματα σε όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Η Νέα Δημοκρατία προσέρχεται στο 14ο Συνέδριό της με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον. Καλείται να αποδείξει ότι κόμμα και κυβέρνηση μπορούν να συνυπάρξουν, να συνεργάζονται αλλά και να διατηρούν τους διακριτούς τους ρόλους. Έχοντας ως βάση μια πλατιά κοινωνική συμμαχία με την οποία οικοδόμησε σχέση αμεσότητας και εμπιστοσύνης, είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και της κυβέρνησης και βρίσκεται πάντοτε ένα βήμα μπροστά από αυτήν δίνοντάς της το οραματικό πρόγραμμα για να το υλοποιεί.

Όλοι μαζί, με τα στελέχη της παράταξης και τη νεολαία, που η φωνή τους θα ακουστεί δυνατά σε κάθε στάδιο της διαδικασίας, θα δώσουμε μια νέα δυναμική στο κόμμα με τις προτάσεις μας και την εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων. Μέσα από τις τριήμερες εργασίες του συνεδρίου, η Νέα Δημοκρατία θα εκπέμψει ένα ηχηρό μήνυμα ότι μετεξελίσσεται, αντιμετωπίζει τις κρίσεις, έχει πρόγραμμα, όραμα και σχεδιασμό για το αύριο. Είναι η φωνή της λογικής, της μεταρρύθμισης και της προόδου που μιλάει με όρους του μέλλοντος σε αντίθεση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης που παραμένουν στο παρελθόν.

Το Συνέδριο αυτό είναι καινοτόμο, τεχνολογικά πρωτοποριακό, ψηφιακό, φιλικό προς το περιβάλλον και προσαρμοσμένο στις νέες προκλήσεις των καιρών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η πράσινη και ψηφιακή μετάβαση, η κλιματική αλλαγή και η κυκλική οικονομία. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των θεματικών συνεδριάσεων, θα επιβεβαιωθούν οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες μέσα από παρεμβάσεις σημαντικών προσωπικοτήτων από το χώρο της Χριστιανοδημοκρατίας και της κεντροδεξιάς, οι οποίοι έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και θα αναλύσουν βασικά ζητήματα που βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η μεταναστευτική κρίση, η πανδημία, η Διάσκεψη για το Μέλλον την Ευρώπης, η δημιουργία θέσεων εργασίας και οι ευκαιρίες για τη νέα γενιά.

Σε αυτό το συνέδριο θα ανανεώσουμε την ελπίδα μας για το αύριο!

*Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι Αντιπρόεδρος ΕΛΚ, πρώην Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου