Συνεδριάζουν αύριο τα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Συνεδριάζουν αύριο τα όργανα του ΚΙΝΑΛ

Με τις εθνικές εκλογές να απέχουν, σύμφωνα με τα όσα είναι έως τώρα γνωστά, λιγότερες από 40 ημέρες το επόμενο διάστημα θα είναι κρίσιμο για το εσωκομματικό τοπίο στο ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση του Ευ. Βενιζέλου. Αύριο θα συνεδριάσουν τα όργανα του κόμματος, στα οποία θα εξηγήσει τις επιλογές της.

Συγκεκριμένα το μεσημέρι της Τρίτης η Κοινοβουλευτική Ομάδα μαζί με την Πολιτική Γραμματεία. Πρόκειται για συνεδρίαση κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται η τοποθέτηση αρκετών στελεχών μετά την επιλογή της Φ. Γεννηματά να τοποθετήσει τον Γιώργο Καμίνη επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, απόφαση που ώθησε τον Ευ. Βενιζέλο εκτός ΚΙΝΑΛ. 

Η εξέλιξη αυτή έχει ήδη οδηγήσει σε αρκετές παραιτήσεις υποψηφίων, ενώ τίποτα δεν αποκλείει νέες αποσκιρτήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ. 

Σε κάθε περίπτωση η Φ. Γεννηματά αναμένεται να προσπαθήσει να πείσει τα στελέχη του κόμματος για το ορθό της επιλογής της, χωρίς να απολογηθεί γι'' αυτή. Ενδεικτικές των προθέσεών της θα πρέπει να θεωρηθούν οι χθεσινές δηλώσεις στον Alpha, όπου σημείωσε πως εκείνη επιλέγει και αξιολογεί. 

Παράλληλα, προανήγγειλε κι άλλες αποφάσεις που θα προκαλέσουν αίσθηση, καθώς όπως είπε «αυτή ήταν μόνο η αρχή».

«Δεν υπάρχει προβληματισμός και αμηχανία στην παράταξη. Στον κόσμο μας, στους προοδευτικούς ψηφοφόρους, τους απογοητευμένους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που αναζητούν ελπίδα. Και σ'' αυτούς στείλαμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα. 
Ότι εμείς είμαστε εδώ, έχουμε ανοίξει την πόρτα, τους περιμένουμε κι εμείς εκφράζουμε τον προοδευτικό χώρο και αυτό που χρειάζεται είναι να ηττηθεί η πολιτική και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές», είπε η Φ. Γεννηματά.