Κρίσιμη συνεδρίαση για το ΚΙΝΑΛ, μετά τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου

Κρίσιμη συνεδρίαση για το ΚΙΝΑΛ, μετά τη ρήξη Γεννηματά - Βενιζέλου

Κρίσιμη είναι η σημερινή συνεδρίαση των οργάνων του ΚΙΝΑΛ, καθώς λίγα 24ωρα μετά την αποχώρηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, στο εσωτερικό του κόμματος επικρατεί ένταση. Η Φ. Γεννηματά αναμένεται να εξηγήσει τους λόγους που επέλεξε τη ρήξη με τον Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος με χθεσινές δηλώσεις του τόνισε ότι δεν τον ήθελαν στο ΚΙΝΑΛ.

Τις χθεσινοβραδινές δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ και τις απαντήσεις του σε όσα του καταλογίζονται από την πλευρά της προέδρου του ΚΙΝΑΛ απέφυγε πάντως να σχολιάσει η Χαριλάου Τρικούπη

Σύμφωνε με πληροφορίες η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να τονίσει ότι κύριος σκοπός είναι η μέγιστη εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ, ζητώντας απ όλους να συμβάλλουν σ΄αυτό, αποφεύγοντας την εσωστρέφεια. Παράλληλα, πρόκειται να καταστήσει σαφές ότι η αυτονομία του απέναντι στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν παραχωρείται, ζητώντας συστράτευση απ όλους.

Ωστόσο, οι αιχμηρές δηλώσεις του βουλευτή Λακωνίας Λεωνίδα Γρηγοράκου, ο οποίος μίλησε για συνέπειες αποσύνθεσης, αν δεν βρεθεί τρόπος αποκατάστασης της ρήξης έχουνν προκαλέσει αίσθηση. Οι περισσότεροι βουλευτές και τα ηγετικά στελέχη απέφυγαν να τοποθετηθούν τις τελευταίες ώρες και όλα δείχνουν πως μιλήσουν στη κοινή συνεδρίαση των δύο οργάνων του ΚΙΝΑΛ.

Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί είναι και οι αλλεπάλληλες παραιτήσεις στελεχών του ΚΙΝΑΛ μετά την αποχώρηση Βενιζέλου. 

Τελευταίες πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι οι προθέσεις των μελών της ΚΟ είναι να κινηθούν σε ήπιους τόνους με στόχο την εκλογική επιτυχία του ΚΙΝΑΛ και να μην οξύνουν την κατάσταση.

Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν οργανωτικά ζητήματα για την προεκλογική εκστρατεία και δεν αποκλείεται να ανακοινωθούν τα ονόματα στελεχών που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο.