Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Η ατζέντα του υπουργικού συμβουλίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 16:00 το απόγευμα η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου και δεν θα μεταδοθεί όπως στο παρελθόν από τη δημόσια τηλεόραση.

Στην αρχή θα κάνει όπως πάντα μια εισήγηση ο πρωθυπουργός περιγράφοντας τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα.

Ακολούθως ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος θα παρουσιάσει το διυπουργικό νομοσχέδιο το οποίο αποβλέπει στην αποκατάσταση της ομαλής διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών λόγω της ακυβερνησίας που απειλεί να προκαλέσει στην αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.

Στη συνέχεια ο υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταικούρας θα ενημερώσει το Υπουργικό Συμβούλιο για τις λεπτομέρειες του πρώτου Φορολογικού Νομοσχεδίου που θα κατατεθεί απόψε και θα περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων,

Και τέλος ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης θα ενημερώσει τους υπουργούς για τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit.