Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ στον απόηχο των εξελίξεων στα Σκόπια

Συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ στον απόηχο των εξελίξεων στα Σκόπια

Υπό την σκιά της πρόκλησης του Ν. Κοτζιά προς τον Π. Καμμένο, να φέρει πρόταση κατά της κυβέρνησης στη Βουλή ώστε να φανούν οι πραγματικοί συσχετισμοί, αλλά και στον απόηχο του δημοψηφίσματος στα Σκόπια συνεδριάζει αυτή την ώρα η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πάνος Καμμένος θα ισχυριστεί ότι το μικρό ποσοστό συμμετοχής στο δημοψήφισμα στην πΓΔΜ επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις του ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν θα «περάσει» στη γειτονική χώρα.

Με ενδιαφέρον αναμένεται η απάντηση του Πάνου Καμμένου στα όσα είπε σε χθεσινή του συνέντευξη ο Υπουργός Εξωτερικών, πως η σημερινή Βουλή θα εγκρίνει τη συμφωνία των Πρεσπών όταν η άλλη πλευρά ολοκληρώσει τις δεσμεύσεις που προκύπτουν από αυτή.  Ο Νίκος Κοτζιάς, μάλιστα, μάλιστα «προειδοποίησε» τον Πάνο Καμμένο ότι δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση ακόμη και να αποχωρήσει από αυτή αίροντας την εμπιστοσύνη του. «Ακούω το σενάριο» είπε χαρακτηριστικα «ότι οι ΑΝΕΛ θα πάνε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να πέσει η κυβέρνηση. Οι κυβερνήσεις δεν πέφτουν έτσι, αλλά με ψηφοφορία. Οποιος θέλει ας φέρει πρόταση στη Βουλή και τότε θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της Βουλής και τους πραγματικούς συσχετισμούς».

Ερωτηματικό παραμένει και το κλίμα το οποίο θα επικρατήσει κατά τη συνεδρίαση της ΚΟ με δεδομένο ότι ο βουλευτής Θανάσης Παπαχριστόπουλος έχει μόλις πριν λίγες ημέρες διαχωρίσει τη θέση του από την κεντρική γραμμή του κόμματος, δηλώνοντας χαρακτηριστικά πως θα στηρίξει τη Συμφωνία των Πρεσπών και ότι διαφωνεί με την πρόθεση του Πάνου Καμμένου. Στη συνεδρίαση δεν συμμετέχει ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος βρίσκεται στην Κύπρο.