Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια το διυπουργικό νομοσχέδιο

Ψηφίζεται σήμερα στην Ολομέλεια το διυπουργικό νομοσχέδιο

Ψηφίζεται σήμερα το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής το διυπουργικό νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται τα άρθρα για το πανεπιστημιακό άσυλο, την κυβερνησιμότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και το άρθρο 101 που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο, για την πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου. 

Στο ίδιο νομοσχέδιο, προβλέπονται επίσης, μειώσεις οφειλών σε ασφαλιστικά ταμεία από 5% στο 3%, τροποποιήσεις στο περιεχόμενο της ΚΥΑ για το Ελληνικό, σύνδεση του μητρώου πολιτών που τηρείται στο υπουργείο Εσωτερικών και του Μητρώου του ΑΜΚΑ, κυρώσεις αλλαγών στον νέο Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου 27/6/2019 και χορήγηση φαρμάκων από τα φαρμακεία της γειτονιάς για καρκινοπαθείς και όσους πάσχουν από σκλήρυνση κατά πλάκας.

 

Το ενδιαφέρον στρέφεται στις παρεμβάσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και των άλλων πολιτικών αρχηγών. 

Για τα επίμαχα ζητήματα (άσυλο, ΟΤΑ και ασυμβίβαστο) ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε αιτήματα ονομαστικής ψηφοφορίας, ενώ χθες οι ενστάσεις του για τη συνταγματικότητα τους, απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία όχι μόνο από την κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και από ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας για το πανεπιστημιακό άσυλο, το οποίο θα στηρίξει από το βήμα της Βουλής και ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Διαβάστε ακόμα:

- Διυπουργικό νομοσχέδιο: Τέλος στις ουρές στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ

- Τ. Θεοδωρικάκος: Το χειμώνα η απλή αναλογική θα πάρει τέλος

- Χυδαίες εκφράσεις Ζουράρι από το βήμα της Βουλής