Συνεχίζεται η παροχολογία: Εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018, 13:25
-A +A
Συνεχίζεται η παροχολογία: Εξαιρούνται από το τέλος επιτηδεύματος οι αγρότες

Σε ένα κρεσέντο προεκλογικών παροχών επιδίδεται η κυβέρνηση, εισάγοντας ως τροπολογία την εξαίρεση των αγροτών, αγροτικών συνεταιρισμών και σχολικών συνεταιρισμών από την καταβολή του τέλους επιτηδεύματος. Μάλιστα, η σχετική ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του ψηφίζεται σήμερα, ενώ αποτελεί μέρος των εξαγγελιών του Αλέξη Τσίπρα από την πρόσφατη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν μπορεί να υπολογίσει τη σχετική επιβάρυνση, καθώς όπως γράφουν εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα. Πάντως, αναφέρουν ότι η απώλεια εσόδων θα αναπληρωθεί από άλλες πηγές εσόδων του κρατικού Προυπολογισμού!

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση στόχος της ρύθμισης είναι αφενός η παροχή φορολογικών κινήτρων για ένταξη σε συνεταιριστικές μορφές δραστηριότητας αλλά  και για σύσταση αντιστοίχων νομικών οντοτήτων και, αφετέρου, η απαλλαγή από φορολογικά βάρη των φυσικών και νομικών προσώπων ή οντοτήτων που δεν ασκούν πλέον εν τοις πράγμασι επιχειρηματική δραστηριότητα. Τονίζεται τέλος ότι το τέλος επιτηδεύματος αγγίζει το ποσό των 500 ευρώ για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις και τους Συνεταιρισμούς Εργαζομένων.  

Αλέξανδρος Διαμάντης

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα