Συνεχίζεται για 2η μέρα στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Συνεχίζεται για 2η μέρα στη Βουλή η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Του Αλέξανδρου Διαμάντη

Με τους χειρότερους οιωνούς ξεκίνησε χθες και συνεχίζεται σήμερα για δεύτερη ημέρα η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης. Ο πανικός της κυβέρνησης, ο εκνευρισμός του Αλέξη Τσίπρα, η αήθης επίθεση τόσο στον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και στον Στ. Κυμπουρόπουλο απέδειξε ότι πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ έχει χαθεί η μπάλα. Τη σκυτάλη σήμερα παίρνουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ περί τις επτά το απόγευμα αναμένεται να ανέβει στο βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας για να δώσει εξηγήσεις. Όχι να ζητήσει όπως έκανε χθες και πήρε την απάντησή του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε live:

Υπενθυμίζεται ότι χθες πρώτη μέρα της τριήμερης συνεδρίασης (θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή με τις δευτερολογίες των πολιτικών αρχηγών και την φανερή ονομαστική ψηφοφορία) Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας διαστάυρωσαν τα ξίφη τους. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση προς τον πρωθυπουργό καταγγέλλοντας την προσπάθεια να καλυφθούν οι αποκαλύψεις για το Μάτι και τις διακοπές του πρωθυπουργού σε θαλαμηγό, αλλά κυρίως το ύφος και το ήθος του αναπληρωτή υπουργού Υγείας μέσω της ψήφου εμπιστοσύνης και του προεκλογικού πακέτου παροχών. «Από την αριστερά των καταλήψεων στην αριστερά του κότερου» ανέφερε για να προσθέσει με έμφαση ότι πλέον «αντί να λένε “Νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός!” θα λένε “Νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος”». «Το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νησιά του Ιονίου» σημείωσε για να επισημάνει ότι πλέον οι μάσκες έχουν πέσει και ως εκ τούτου οι αναφορές περί ελίτ δεν έχουν καμία θέση στα όσα δηλώνει ο Αλ. Τσίπρας», είπε.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας κάλυψε πλήρως τον Παύλο Πολάκη αλλά και τον… εαυτό του για το γεγονός ότι έκανε διακοπές στο κότερο της Κατερίνας Παναγοπούλου! Μάλιστα, κλείνοντας την ομιλία του αναφερόμενος στην περίπτωση Πολάκη μίλησε για κουτσομπολιά, δολοφονίες χαρακτήρων και… ψέματα. «Πάτε στην εκλογική αντιπαραθεση με Πολακειάδα γιατί θέλετε να μην φανερώσετε το σχέδιο σας, να το κρύψετε. Επειδή το σχέδιο σας το είδε ο λαός να εφαρμόζετε στη χώρα από το 2010 έως το 2014: το σχέδιο του ΔΝΤ».

Ενώ φωτιά πήρε η Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια των δευτερολογιών των δύο αρχηγών. Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε φανερή την ένδεια των επιχειρημάτων του. Με φράσεις όπως «είσαι πολύ λίγος εσύ για να μιλάς εσύ για μένα», «δεν έφταιγε αυτός τόσος ήταν» αλλά και επίθεση στην οικογένεια του προέδρου της ΝΔ, καθώς και επίκληση στα παιδιά του ο Αλέξης Τσίπρας προσπάθησε να αντεπιτεθεί, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε σε όλα. Υπενθύμισε ότι η οικογένεια Τσίπρα έκανε «δούλιτσες με τη χούντα», τόνισε ότι η σύζυγος του έχει στοχοποιηθεί από φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, έφερε στην επιφάνεια τις σχέσεις Φλαμπουράρη με συγκεκριμένες επιχειρήσεις.