Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας - Τί είπαν στον Αλ. Τσίπρα

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019, 15:07
-A +A
Αντιδράσεις από τους επιχειρηματίες της Β. Ελλάδας - Τί είπαν στον Αλ. Τσίπρα

Με επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα είχε συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας, στο Μακεδονία Παλλάς στο πλαίσιο συζήτησης με θέμα «Οι αναπτυξιακές προοπτικές των επιχειρήσεων της Βόρειας Ελλάδας μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών». 

Σύμφωνα με το thestival.gr το θέμα με τα «Μακεδονικά κρασιά» στην έκθεση ProWein έθεσαν στον πρωθυπουργό οι οινοποιοί που παρευρέθηκαν στη σύσκεψη. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν περίπου 40 επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, βρέθηκαν επίσης και επιχειρηματίες που έχουν στον όνομα της εταιρεία τους, τον όρο «Μακεδονικός» και εξέφρασαν την ανησυχία τους στον πρωθυπουργό. Πρόκειται για τις εταιρείες «Μακεδονικός Χαλβάς» και ΜΕΒΓΑΛ.

«Αυτό που είπαμε στον πρωθυπουργό είναι ότι όταν η πολιτική περνάει μέσα από τον άξονα της επιχειρηματικότητας είναι μονόδρομος ανάπτυξης», ανέφερε σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά το πέρα της σύσκεψης ο οινοποιός, Άγγελος Ιατρίδης από το Αμύνταιο Φλώρινας.

«Συζητήθηκε το θέμα με την έκθεση οίνου στην Γερμανία. Η φίλη χώρα θα πρέπει να μάθει να σέβεται κάποιες συμφωνίες. Ο Πρωθυπουργός είπε ότι λειτουργούν επιτροπές δεοντολογίας που θα δώσουν λύση στο θέμα», πρόσθεσε.

Ο κ. Τσίπρας, απευθυνόμενος στους επιχειρηματίες, τόνισε πως η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της «Βόρειας Μακεδονίας» -όπως αποκάλεσε τα Σκόπια- με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών. Στη συνέχεια, κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες να αδράξουν τις ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας ότι από την πλευρά της η κυβέρνηση με τις πρωτοβουλίες της θα διαμορφώσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις για τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας είπε ότι ανέλαβε την ευθύνη να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός έπειτα από τριάντα χρόνια και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσουν όλες οι πλευρές με βάση το εθνικό συμφέρον.

Χθες πάντως το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έδωσε αρνητική απάντηση στην πρόσκληση να συμμετέχει στην επιχειρηματική αποστολή που θα συνοδεύσει τον Αλέξη Τσίπρα στη γειτονική χώρα, την ερχόμενη Τρίτη. 

Σύμφωνα με το thestival.gr, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, Αθανάσιος Σαββάκης τόνισε ότι «οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό για τα project τους, τις προοπτικές της αγοράς της Βόρειας Μακεδονίας και τα σχέδια για εμπορική ή επιχειρηματική δραστηριότητα. Αντιστοίχως από την πλευρά του Πρωθυπουργού έγινε μια ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα των δράσεων που σχεδιάζεται από τώρα και στο εξής και με βάση την Συμφωνία των Πρεσπών και μετά υπήρξε μια συζήτηση επί θεμάτων και προβλημάτων».

Σύμφωνα με τον κ. Σαββάκη στο πλαίσιο της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών «θα πρέπει όλοι μας να έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά, που εφαρμόζεται και που δεν εφαρμόζεται ώστε να καταγράφονται και επισήμως».

Δείτε φωτογραφίες:

 

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα