Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου με φόντο τις Πρέσπες

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου με φόντο τις Πρέσπες

Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στον απόηχο της κόντρας που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, και του αρχηγού των Ανεξάρτητων Ελλήνων και διαταράσσει την κυβερνητική συνεργασία.

Σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσουν τις μεταξύ τους καλές σχέσεις και να αναδείξουν πως κινούνται στην ίδια γραμμή, οι κυβερνητικοί εταίροι εμφανίστηκαν από κοινού, λέγοντας πως το θέμα των Σκοπίων δεν θα επιτρέψουν να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στο κυβερνητικό έργο, ενώ σημείωσαν πως θα απασχολήσει μετά τον Μάρτιο, αν και όλοι πλέον θεωρούν βέβαιο πως το ζήτημα αποτελεί ένα «χαρτί» στα χέρια στων κυβερνητικών εταίρων ώστε αν χρειαστεί να πάνε σε εκλογές.

Η δημοσιοποίηση της συνάντησης δείχνει μια επικοινωνιακή διαχείριση του ζητήματος, ενώ η προς τα έξω ενημέρωση μέσω κύκλων του Μαξίμου επιβεβαιώνει όσα έχουν ξαναειπωθεί περί «θεσμικής θωράκισης του κράτους απέναντι σε φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής» και πως χρειάζεται «ενίσχυση της αναπτυξιακής δυναμικής της ελληνικής οικονομίας».

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στη σημερινή συνάντηση, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας συμφώνησαν πως αυτή τη στιγμή αυτό που είναι πιο αναγκαίο από ποτέ για τη χώρα είναι η ενότητα και η πολιτική σταθερότητα.

Υπενθυμίζεται πως ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θόδωρος Τοσουνίδης, ανέφερε σήμερα ότι ο κ. Κοτζιάς οφείλει και στους ΑΝΕΛ την υπουργική καρέκλα του, ενώ σημείωσε πως οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά για υπερψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από άλλα κόμματα και ανεξάρτητους βουλευτές, δημιουργούν προβλήματα στην κυβερνητική συνεργασία. 

Κύκλοι του υπουργού Εξωτερικών αντέδρασαν, σχολιάζοντας ότι «την κυβερνητική συνεργασία υπονομεύουν αποκλειστικά και μόνο εκείνοι που απειλούν διαρκώς ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση και όχι όσοι λένε ότι αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει το έργο της με τη λήξη της τετραετίας».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ