Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υφυπουργό Παιδείας

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον υφυπουργό Παιδείας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόση Πελεγρίνη, ο οποίος τον ενημέρωσε για θέματα της αρμοδιότητός του και του ευχήθηκε να ξεπεράσει τον προ-προ-προκάτοχό του Κωνσταντίνο Τσάτσο, ο οποίος προερχόταν και εκείνος από τον Ακαδημαϊκό χώρο, όπως ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αφού επισήμανε ότι το 2016 είναι έτος Αριστοτέλους, τόνισε ότι ο Κωνσταντίνος Τσάτσος ήταν κατά βάση Πλατωνιστής και πρόσθεσε «Αλλά νομίζω ότι μας δίνεται η ευκαιρία, όχι να αντιπαρατεθούμε με το παρελθόν - γιατί δεν πρέπει κανείς να το βλέπει ποτέ έτσι- αλλά να δούμε, ιδίως κατά τη διάρκεια αυτού του έτους, την τεράστια σημασία που είχε η Αρχαία Ελληνική σκέψη, ο Αριστοτέλης γενικότερα , στην πορεία του πνεύματος της Δύσης. Κάτι το οποίο το ξαναβρίσκουμε σήμερα. Φαινόταν να έχει ξεχαστεί. Το ξαναβρίσκουμε σήμερα, γιατί η επικαιρότητα της σκέψης του Αριστοτέλους σε όλα τα πεδία του επιστητού, στα οποία ο Αριστοτέλης είχε γράψει και είχε ασχοληθεί, αυτή η επικαιρότητα εκπλήσσει».

Συνεχίζοντας, ο Πρόεδρος πρόσθεσε «Θεωρώ όμως ότι τώρα ξαναβρίσκουμε τις ρίζες του Πολιτισμού μας. Και τις βρίσκουμε σε μια εποχή, που η Δύση και η Ευρώπη, τοποθετούν και πάλι τον Άνθρωπο στο κέντρο όχι μόνο της Φιλοσοφίας τους, αλλά και της Πολιτικής τους. Και νομίζω ότι σ΄αυτό το αντικείμενο, ιδίως στο Υπουργείο Παιδείας, μπορείτε να συνεισφέρετε πολλά. Και θα είμαι στη διάθεσή σας».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ