Εύκολη προσβασιμότητα και ισότητα για ΑμεΑ

Εύκολη προσβασιμότητα και ισότητα για ΑμεΑ

Συνάντηση με τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, με αντικείμενο τη διευκόλυνση των ατόμων με αναπηρία στην καθημερινότητά τους.

«Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος είναι στη καρδιά όλων των Ελλήνων. Είναι θετικό πρότυπο για τους νέους ανθρώπους που πρέπει να δώσουν μάχες στην ζωή τους. Συζητήσαμε για το ευρωκοινοβούλιο και τα θέματα που μπορούμε να συνεργαστούμε! Κυρίως, για την προσβασιμότητα των ΑμεΑ σε όλους τους χώρους» αναφέρει σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο κ. Θεοδωρικάκος μετά το πέρας της συνάντησης.

Ο υπουργός Εσωτερικών υπογράμμισε μετά το πέρας της συνάντησης ότι αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης η προσβασιμότητα, αλλά και η διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους τους πολίτες και πρόσθεσε: «Κάνουμε τα πάντα ώστε όλος ο χώρος της Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης να διασφαλίζουν το "είμαστε διαφορετικοί αλλά είμαστε όλοι άνθρωποι" και όλοι οι πολίτες να μπορούν ισότιμα να αναπτύσσουν τις δυνατότητές τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Κυμπουρόπουλος σημείωσε τη «δύναμη» που είναι για την Ελλάδα οι ευρωβουλευτές της, ενώ για τα θέματα προσβασιμότητας και ίσων ευκαιριών ζήτησε τη θέσπιση κανόνων που να τα διασφαλίζουν και να τα προωθούν. Όπως είπε, η χώρα μας υστερεί σ΄αυτό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη και επισήμανε τις σχετικές προγραμματικές δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την άρση της σημερινής κατάστασης. «Ένας ανάπηρος πολίτης είναι πολίτης πάνω απ΄όλα», τόνισε, υπογραμμίζοντας την υποχρέωση που έχει το κράτος και συνολικά η Πολιτεία να υποστηρίζουν τον κάθε πολίτη.