Συνάντηση Ν. Τόσκα - Στ. Κοντονή για τη βία στα γήπεδα

Συνάντηση Ν. Τόσκα - Στ. Κοντονή για τη βία στα γήπεδα

Τα μέτρα ασφάλειας των γηπέδων και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από τους αρμόδιους φορείς για τον περιορισμό και την εξάλειψη της βίας, συζητήθηκαν σήμερα το πρωί, σε συνάντηση που πραγματοποιηθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού, Νίκου Τόσκα και του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των δύο υπουργείων.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Τόσκας δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα σε ό,τι αφορά την ασφάλεια των γηπέδων, εξέφρασε την ανησυχία του για εστίες βίας στα γήπεδα, καθώς και την απόφαση της πολιτείας να παταχθούν και τόνισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να δούμε τι ισχύει στη διεθνή σκηνή, να εξετάσουμε όλες τις παραμέτρους και να πάρουμε ό,τι μέτρα χρειάζεται, προκειμένου να συμμαζευτεί αυτή η κατάσταση, που σε πολλές περιπτώσεις δεν είναι καθόλου ευχάριστη».

Ο κ. Κοντονής επεσήμανε ότι παρά τα μέτρα που έχει πάρει από πέρυσι η κυβέρνηση, «η κατάσταση έχει ξεφύγει» και κάλεσε τη διοργανώτρια Αρχή του ποδοσφαίρου και τις ΠΑΕ να συνεργαστούν για την εξάλειψη του φαινομένου. «Οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου μας ανέφεραν προβλήματα στην εφαρμογή του νόμου που υπάρχουν, όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο και την παρακολούθηση και εποπτεία των αγωνιστικών χώρων. Άμεσα θα ενεργήσουμε για να υπάρχουν βελτιώσεις και θεωρώ ότι η συνεισφορά του υπουργείου, στο οποίο προϊσταται ο κύριος Τόσκας, θα είναι αποφασιστική, πέραν του γεγονότος ότι είναι και μόνιμη» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Για το ντέρμπι του Σαββάτου, μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού, στο ΟΑΚΑ, ο κ. Κοντονής είπε ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα που έχει σχεδιασει η αστυνομία, αλλά υπογράμμισε και πάλι ότι χωρίς τη συνεργασία όλων τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τα αιτήματα του ΠΑΟ και αν υπάρχει κάποια αποφαση για τη μη διεξαγωγή του αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ατρόμητο, ο κ. Κοντονής απάντησε: «Θεωρώ ότι αυτό το ζήτημα άπτεται των αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας Αρχής και των διαγωνιζόμενων ομάδων. Καλό είναι να μην εμπλέκεται η πολιτεία και η κυβέρνηση σε πράγματα τα οποία δεν είναι της αρμοδιότητάς της. Δυστυχώς, βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να εγκαλούμεθα ακόμα και για σφυρίγματα των διαιτητών ή για κόκκινες κάρτες. Να σοβαρευτούμε λιγάκι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ