Συνάντηση Ν. Παππά με τον ειδικό συνεργάτη του προέδρου B. Obama

Συνάντηση Ν. Παππά με τον ειδικό συνεργάτη του προέδρου B. Obama

Συνάντηση στο πλαίσιο επίσημης αποστολής στην Ουάσιγκτον είχε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, με τον Ειδικό Συνεργάτη του Προέδρου Ομπάμα και διευθυντή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του National Security Council (NSC), Τσάρλι Κάπτσαν και με τον διευθυντή Τουρκίας, Ελλάδας και Κύπρου του NSC, Μαρκ Σαπίρο, στο Λευκό Οίκο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε, μεταξύ άλλων, τον κ. Kupchan σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, τόνισε τα ιδιαίτερα θετικά στοιχεία της τελευταίας περιόδου, τα οποία -όπως επιβεβαίωσε και η Eurostat- υπερέβησαν σημαντικά τους στόχους, σε συνδυασμό με το πολύ σημαντικό αποτέλεσμα του Eurogroup της 9ης Μαΐου, το οποίο ουσιαστικά σήμανε το κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη -για πρώτη φορά- της συζήτησης για το χρέος.

Στο πλαίσιο αυτό, αναδείχθηκε η σημασία της οικονομικής και πολιτικής σταθερότητας της χώρας για τις περιφερειακές εξελίξεις. Επίσης, η αμερικανική πλευρά συνεχάρη την Ελλάδα για το ρόλο της στην αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ υπογραμμίστηκε η ενεργή  συμβολή της χώρας στην προώθηση της συνεργασίας Ε.Ε. - Τουρκίας.