Στην ατζέντα οι επενδύσεις και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας

Στην ατζέντα οι επενδύσεις και η γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας

Στην προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων αλλά και στην ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου θα εστιάσει ο Κυρ. Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με τον Ντ. Τραμπ, όπως τονίζουν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στην κατ/ ιδίαν συνάντησή τους, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 01:30 ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας, οι δύο ηγέτες θα έχουν την ευκαιρία να επαναβεβαιώσουν τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών καθώς και να συζητήσουν για τη συνεχιζόμενη διαδικασία εμβάθυνσης των εξαιρετικών διμερών -πολιτικών και οικονομικών- σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Σύμφωνα με πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναδείξει το ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και αξιοπιστίας σε μία ευαίσθητη γεωστρατηγική περιοχή. Παράλληλα, χαιρετίζοντας την ενίσχυση του αμερικανικού ενδιαφέροντος για επενδύσεις στην Ελλάδα, ο Πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στις νέες προοπτικές που ανοίγονται για την ελληνική οικονομία βάζοντας τη χώρα ξανά στο «ραντάρ» και των Αμερικανών επενδυτών.

Άλλωστε, η ατζέντα των επαφών του πρωθυπουργού την Τρίτη έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο επίπεδο της οικονομίας και των συναντήσεων με ξένους επενδυτές. Συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε εκδήλωση της Goldman Sachs στην οποία, ύστερα από πρόσκληση του επικεφαλής της, Ντέιβιντ Σόλομον, θα παραστούν 30 CEO's κορυφαίων αμερικανικών επιχειρήσεων. Νωρίτερα,, ο κ. Μητσοτάκης θα λάβει μέρος στη συνεδρίαση του International Advisory Board (IAB) του Atlantic Council.