Συνάντηση M.Χρυσοχοϊδη με δήμαρχο και Μητροπολίτη Πειραιώς για τους εορτασμούς

Συνάντηση M.Χρυσοχοϊδη με δήμαρχο και Μητροπολίτη Πειραιώς για τους εορτασμούς

«Η κοσμική και η πνευματική ηγεσία της πόλης δίνει το παράδειγμα και την κατεύθυνση της εγκαρτέρησης, της συναίσθησης και της αλληλεγγύης», τόνισε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη συνάντηση που είχε με τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ Σεραφείμ, στη διάρκεια της οποίας επιβεβαιώθηκε η κοινή κατεύθυνση στον αγώνα για τον περιορισμό της πανδημίας.

ενόψει της γιορτής του πολιούχου του Πειραιά Άγιου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου και του συμπολιούχου Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.
 

Ο κ. Χρυσοχοΐδης κάλεσε τους εκπροσώπους του Δήμου και της Εκκλησίας να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα και να μην γιορτάσουν τις ημέρες των μεγάλων εορτών που ακολουθούν - ενόψει της γιορτής του πολιούχου του Πειραιά Άγιου Σπυρίδωνα στις 12 Δεκεμβρίου και του συμπολιούχου Αγίου Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου - παρά μόνο να καλέσουν τον κάθε πιστό να γιορτάσει μέσα στην οικογένειά του με πολύ σεβασμό, με βαθιά κατάνυξη και πολύ πίστη. Μάλιστα αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Πάτρας, όπου όπως είπε «η συναίσθηση με την οποία οι πολίτες της Πάτρας γιόρτασαν τον Πολιούχο τους δείχνει βαθιά πίστη και πνευματικότητα».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης εξήρε την καλή συνεργασία που ήδη υπάρχει και σημείωσε πως: «Πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα και τα πρωτόκολλα, να συμβάλλουμε κι εμείς στον αγώνα που δίνεται στη χώρα μας, αλλά και παγκοσμίως για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Θα κινηθούμε σε δύο άξονες, στον δημόσιο λόγο μας, που είναι κάθετος και ξεκάθαρος ότι θα εφαρμοστούν τα μέτρα και φυσικά στα μέτρα που θα λάβει η Ελληνική Αστυνομία και η Δημοτική Αστυνομία. Είναι μια μεγάλη μάχη, τη δίνουμε 8-9 μήνες, η Κυβέρνηση, η Αυτοδιοίκηση, η Εκκλησία μας, όλοι».

Στη συνάντηση συμμετείχε ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ανώτατοι Αξιωματικοί της Αστυνομίας και εκπρόσωποι του Δήμου Πειραιά.