Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - A. Τσίπρα την Τρίτη

Συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - A. Τσίπρα την Τρίτη

Την πρώτη συνάντηση μετά την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα έχουν την προσεχή Τρίτη, στις 15.00, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη. Η πραγματοποίηση συνάντησης είχε συμφωνηθεί από το βράδυ των εσωκομματικών εκλογών, όταν ο Πρωθυπουργός είχε τηλεφωνήσει στον κ. Μητσοτάκη για να τον συγχαρεί για την νίκη του και η ακριβής ημερομηνία οριστικοποιήθηκε σήμερα, αφού ελήφθησαν υπόψη και οι υποχρεώσεις του Πρωθυπουργού την ερχόμενη εβδομάδα, κατά την οποία θα μεταβεί στο Νταβός.

Η σημαντική αυτή συνάντηση γίνεται σε ένα πολύ διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον το οποίο έχει δημιουργηθεί στη χώρα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη και αποτυπώθηκε ήδη και στην πρώτη δημοσκόπηση που δίνει καθαρό προβάδισμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο κ. Μητσοτάκης θα προσέλθει σε αυτήν έχοντας καταστήσει ήδη σαφές ότι δεν είναι διατεθειμένος να προσφέρει συναίνεση στην κυβέρνηση, ούτε να στηρίξει το προτεινόμενο σχέδιο για το Ασφαλιστικό. Ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ θεωρεί ότι ο βαρύς λογαριασμός που καλούνται να πληρώσουν οι ασφαλισμένοι είναι αποτέλεσμα του «δημοσιονομικού εκτροχιασμού» που υπήρξε εντός του 2015, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΣΑ-ΑΝΕΛ, και δημιούργησε τις απαιτήσεις των θεσμών για μέτρα ύψους 1,8 δισ., οι οποίες δεν υπήρχαν τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί θέμα στο οποίο οι ίδιοι οι πολίτες απαιτούν να υπάρξει συναίνεση. Όπως είπε και στην ομιλία του στην ΚΟ της Ν.Δ. θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να υπάρξει αμοιβαία συναίνεση για τα άρθρα που θα προταθούν προκειμένου «να καταστεί εφικτή μία γενναία αναθεώρηση».