Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 15:35

-A +A

Συνάντηση Κων. Ζέρβα με τον Ε. Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020, 15:35
Συνάντηση Κων. Ζέρβα με τον Ε. Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη
-A +A

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη η συνάντηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα με τον δήμαρχο της πόλης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Στη συζήτηση των δύο αντρών, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα αντισεισμικής προστασίας και προετοιμασίας των πόλεων σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών καθώς και  ζητήματα πολιτικής προστασίας.

ΖΕΡΒΑΣ - ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ

ΖΕΡΒΑΣ - ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ

Επιπλέον, συμφωνήθηκε ο διαμοιρασμός τεχνογνωσίας και η συνεργασία στα πεδία του τουρισμού, της χρήσης και αξιοποίησης νέων τεχνολογιών (smart cities) και περιβάλλοντος καθώς οι αστικές προκλήσεις είναι παρεμφερείς για κάθε πόλη, ενώ μετά από πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης συζητήθηκε και η δημιουργία ομάδων εργασίας (working groups) μεταξύ αντιδημάρχων και αξιωματούχων των δύο πόλεων που θα αναλάβουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση και εφαρμογή αυτών των προτάσεων με τον κ. Ιμάμογλου να διάκειται θετικά σε μία τέτοια εξέλιξη.

Τέλος, ύστερα από σχετική πρωτοβουλία και των δύο πλευρών διαμορφώθηκε πρόταση δημιουργίας δικτύου ελληνικών και τουρκικών πόλεων, με έμφαση σε αυτές που έχουν λιμάνι.

ΖΕΡΒΑΣ - ΙΜΑΜΟΓΛΟΥ

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από τη συνάντηση των δύο αντρών, το κλίμα ήταν εξαιρετικά θετικό καθ’ όλη τη διάρκεια της συνάντησης με τον κ. Ζέρβα κλείνοντας, να προσκαλεί τον κ. Ιμάμογλου να επισκεφτεί σύντομα τη Θεσσαλονίκη ως Δήμαρχος Κωνσταντινούπολης.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα, 17 Φεβρουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα