Συνάντηση Χατζηδάκη - Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Συνάντηση Χατζηδάκη - Πατούλη για τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική

Την αδιέξοδη κατάσταση που επικρατεί στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής εξέθεσε ο νεοεκλεγείς περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη.

O κ. Πατούλης ζήτησε στενή συνεργασία Περιφέρειας και κεντρικού κράτους για την αντιμετώπιση του προβλήματος, επισημαίνοντας στον υπουργό, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, την αδυναμία της απερχόμενης διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής να επιλύσει το πρόβλημα «σε μια περιοχή όπου κατοικεί το 50% του πληθυσμού της χώρας».

Τόνισε ότι λόγω αυτής της αδράνειας, η Αττική κινδυνεύει να βρεθεί σε αδιέξοδο, καθώς «ο ΧΥΤΑ Φυλής δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα απορρίμματα στον υφιστάμενο αδειοδοτημένο χώρο του». Ο κ. Πατούλης σημείωσε την ανάγκη να ληφθούν επείγοντα μέτρα, ώστε η Αττική να μην βρεθεί από την επόμενη χρονιά αντιμέτωπη με βουνά σκουπιδιών.

Ο κ. Χατζηδάκης με τη σειρά του χαρακτήρισε αναγκαία τη συνεργασία της κυβέρνησης με την Περιφέρεια, επί συγκεκριμένου σχεδίου δράσεων και ενεργειών, το οποίο θα πρέπει να καταρτιστεί, άποψη με την οποία συμφώνησε και ο παριστάμενος στη συνάντηση αρμόδιος γ.γ. Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος.

Ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος παλαιότερα ως υπουργός Ανάπτυξης είχε συμβάλει στην προώθηση των ΣΔΙΤ Ηπείρου, Σερρών, Ηλείας και Δ. Μακεδονίας, ενώ στην Περιφέρεια Αττικής ο σχεδιασμός αυτός ακυρώθηκε με αποτέλεσμα να υπάρχει ο κίνδυνος το πρόβλημα να γίνει ανεξέλεγκτο, δεσμεύτηκε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα διευκολύνει με όλες τις αναγκαίες αποφάσεις, αλλά και ότι θα υπάρξει απόλυτος συντονισμός με την Περιφέρεια Αττικής, έτσι ώστε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα με ένα σχέδιο ουσιαστικά έκτακτης ανάγκης.