Συνάντηση Βορίδη με βουλευτές της ΝΔ Έβρου για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση

Συνάντηση Βορίδη με βουλευτές της ΝΔ Έβρου για τις καταστροφές από τη χαλαζόπτωση

Διαδοχικές συναντήσεις με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, είχαν σήμερα οι βουλευτές της ΝΔ στον Έβρο, Τάσος Δημοσχάκης και Σταύρος Κελέτσης προκειμένου να τον ενημερώσουν για τις καταστροφές που υπέστησαν οι καλλιέργειες στο νομό, λόγω των έντονων χαλαζοπτώσεων, που έπληξαν την περιοχή το τελευταίο τριήμερο.

Ειδικότερα ο κ. Δημοσχάκης αναφέρθηκε στην ολοσχερή καταστροφή των καλλιεργειών βαμβακιού, μηδικής και μποστανιού, στις περιοχές Πετάλου, Πέπλου, Πόρου και Βρυσούλας Φερών Αλεξανδρούπολης, καθώς και στην ολική καταστροφή των ελαιώνων στις περιοχές Μάκρης, Δικέλλων, Μεσημβρίας, Περάματος και Κομάρου, ζητώντας τη στήριξη των παραγωγών, υπογραμμίζοντας πως οι ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους είναι ανεπανόρθωτες.

Στις καταστροφές των καλλιεργειών που σημειώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης, από τη χαλαζόπτωση αναφέρθηκε και ο κ. Κελέτσης, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την καταγραφή των ζημιών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία αποζημιώσεων, προκειμένου να στηριχθούν οι πληγέντες παραγωγοί.

Σημειώνεται πως με εντολή του κ. Βορίδη κλιμάκια επιθεωρητών θα προχωρήσουν άμεσα στην καταγραφή των ζημιών, στις καλλιέργειες των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα, ώστε να κινηθεί άμεσα η διαδικασία των αποζημιώσεων προτού εκπνεύσουν οι νόμιμες προθεσμίες για τις δηλώσεις που κάνουν οι παραγωγοί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ