Συναντήσεις της ΕΣΗΕΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό

Συναντήσεις της ΕΣΗΕΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ασφαλιστικό

Για τις επαφές που ήδη έχει ξεκινήσει με τους αρχηγούς των κομμάτων, με στόχο την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, ενημερώνει, με ανακοίνωσή του, το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών.

Στο πλαίσιο αυτών των επαφών, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, τον επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, τον πρόεδρο της «Ένωσης Κεντρώων» Βασίλη Λεβέντη και τον πρόεδρο της «Λαικής Ενότητας» Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Έχουν αναβληθεί, λόγω υποχρεώσεών τους, οι συναντήσεις με τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, την πρόεδρο της «Δημοκρατικής Συμπαράταξης» Φώφη Γεννηματά και τον πρόεδρο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο.

Η ΕΣΗΕΑ στην ανακοίνωσή της επαναλαμβάνει ότι με το σχέδιο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου, προωθείται ουσιαστικά η κατάργηση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος μέσω της κατάργησης του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων και της μισθωτής εργασίας, της μετατροπής του δημοσιογράφου σε ελεύθερο επαγγελματία και την εμπορευματοποίηση της είδησης.

Τέλος, η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι θα αγωνιστεί με όλες τις δυνάμεις της μέχρι τέλους για την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, το οποίο προορίζεται να βάλει «ταφόπλακα» στο δημοσιογραφικό επάγγελμα και στο αγαθό της ενημέρωσης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ