«Συμφωνούμε με Ελλάδα για ένα πιο αλληλέγγυο σύστημα ασύλου της ΕΕ»

«Συμφωνούμε με Ελλάδα για ένα πιο αλληλέγγυο σύστημα ασύλου της ΕΕ»

«Είμαστε σε πλήρη συμφωνία με την Ελλάδα για την αναγκαιότητα να υπάρξει ένα νέο και πιο αλληλέγγυο σύστημα ασύλου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ (Ernst Reichel).

Οι δηλώσεις του Γερμανού Πρέσβη έγιναν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο σεμιναρίου με θέμα «Προοπτικές για την Ευρώπη: Γερμανία και Ελλάδα σε διάλογο», που συνδιοργανώνουν στη Δράμα το ΕΛΙΑΜΕΠ και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Βερολίνου.

«Πιστεύουμε ότι χρειάζεται αναθεώρηση το σύστημα του Δουβλίνου και να δημιουργηθεί ένα άλλο σύστημα, στο οποίο κάθε χώρα θα αναλαμβάνει το δικό της μερίδιο ευθύνης σε ό,τι αφορά τους μετανάστες και δεν θα είναι οι χώρες της πρώτης υποδοχής αυτές που σηκώνουν δυσανάλογο βάρος», σημείωσε ο Γερμανός πρέσβης.

Ερωτηθείς εάν το προσφυγικό - μεταναστευτικό θα είναι προτεραιότητα για τη γερμανική προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το β'' εξάμηνο του 2020, ο Γερμανός πρέσβης απάντησε: «Ναι, το πιστεύω, ωστόσο τόσο η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και η γερμανική κυβέρνηση θεωρούν ότι θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα πολύ νωρίτερα απ'' ό,τι το δεύτερο ήμισυ του 2020. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έχει ήδη ανακοινώσει ότι η αναθεώρηση των πολιτικών μετανάστευσης θα είναι προτεραιότητα για το έργο της Επιτροπής».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ