Συμφωνία το Σάββατο και αποδέσμευση των 2 δισ. «βλέπει» η κυβέρνηση

Συμφωνία το Σάββατο και αποδέσμευση των 2 δισ. «βλέπει» η κυβέρνηση

Για συμφωνία έως το Σάββατο αισιοδοξεί η κυβέρνηση, σύμφωνα με το skai.gr, αν και οι διαφωνίες μεταξύ των δύο πλευρών παραμένουν. Η διάφορα κυβέρνησης - θεσμών εστιάζεται κυρίως στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας, και θα επιχειρηθεί να γεφυρωθεί στην συνάντηση που θα έχουν το απόγευμα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθηνάς.

Σύμφωνα με έγγραφα που παρουσίασε χθες το γερμανικό πρακτορείο MNI, η τρόικα εχει απορρίψει την ελληνική πρόταση που κάλυπτε το 65% των «κόκκινων δανείων», ενώ η νέα αναθεωρημένη πρόταση που θα συζητηθεί και σήμερα προστατεύει περίπου το 25% με 30% των περιπτώσεων, ενώ προβλέπει ότι θα υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Ιανουάριο του 2018 και μετά.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη χθεσινή (Πέμπτη) συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής προανήγγειλε ότι θα υπάρξει συμφωνία η οποία θα οδηγήσει σε σύγκληση του Euroworking Group την Κυριακή ώστε να αποδεσμευτεί η δόση των 2 δισεκ. ευρώ, αλλά και τα 10 δισεκ. ευρώ της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

Παράλληλα, σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ με αντικείμενο το ασφαλιστικό σύστημα παρουσία του Γιώργου Κατρούγκαλου. Στόχος, να «αμβλυνθούν» οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν στην ΠΓ σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού που κρίνεται αναγκαία.

Την ανάγκη να κλείσουν γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα που μπλοκάρουν την πρόοδο της αξιολόγησης και την εκταμίευση της υποδόσης επισήμανε από την πλευρά του σε Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Μάλτας γαι το προσφυγικό.

Την Κυριακή θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης, το EuroWorking Group που θα κρίνει την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ.