Σύμβουλος Πούτιν: Δεν συζητάμε επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα το 2018

Σύμβουλος Πούτιν: Δεν συζητάμε επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα το 2018

Ενώ ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε από τη ΔΕΘ ότι έχει πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα εντός τους 2018, ο σύμβουλος του Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, σημείωσε σήμερα ότι η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Ρωσία δεν συζητείται αυτή τη στιγμή.

«Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Ρωσία το 2018 δεν συζητείται αυτή τη στιγμή», σημείωσε χαρακτηριστικά ο σύμβουλος Βλάντιμιρ Πούτιν, Γιούρι Ουσακόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

Η δήλωση του Γ. Ουσάκοφ έρχεται σε αντίθεση με την προ ημερών δήλωση του πρωθυπουργού, κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ, όπου είχε αναφέρει ότι υπάρχει πρόσκληση να επισκεφθεί τη Μόσχα και συναντήσει τον πρόεδρο Πούτιν, μέσα στο 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει ότι το προηγούμενο διάστημα οι σχέσεις των δύο χωρών πέρασαν μια μικρή περιπέτεια, η ελληνική πλευρά έδωσαν τα μηνύματα που έπρεπε να δώσουν, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει προσπάθεια για να ενισχυθεί η ελληνορωσική συνεργασία σε μια σειρά από τομείς.