Μαξίμου: Έχουμε τη βούληση να λύσουμε το Σκοπιανό - Π. Καμμένος: Να συγκληθεί πολιτικό συμβούλιο

Μαξίμου: Έχουμε τη βούληση να λύσουμε το Σκοπιανό - Π. Καμμένος: Να συγκληθεί πολιτικό συμβούλιο

Σε μείζον πολιτικό θέμα εξελίσσεται το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, με την κυβέρνηση και τον Π. Καμμένο να ακολουθούν διαφορετικές γραμμές. Συγκεκριμένα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος τόνισε ότι το Μέγαρο Μαξίμου έχει την ικανότητα να λύσει το πρόβλημα, την ώρα που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ζητούσε να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών.

«Όσο για την ουσία του ζητήματος, ενημερώνουμε ότι η κυβέρνηση έχει και τη βούληση, αλλά και την ικανότητα να λύσει ένα πρόβλημα που κληροδότησε στη χώρα η δική της παράταξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δ. Τζανακόπουλος.

Νωρίτερα, ο Πάνος Καμμένος είχε συνεχίσει να επιδίδεται σε επαναστατική γυμναστική και μολονότι έχει άρει όλες τις κόκκινες γραμμές του, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επέμενε ότι δεν πρόκειται να συνταχθεί με την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ για τη χρήση του ονόματος Μακεδονίας.

«Εγώ δε ψηφίζω θετικά στη χρήση του όρου Μακεδονία», είπε.

Μάλιστα, προκειμένου να μην πάρει ο ίδιος την ευθύνη για τυχόν αλλαγή στάσης από την ελληνική πλευρά ισχυρίζεται ότι θα πρέπει να συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να αλλάξει η εθνική γραμμή όπως αυτή έχει διαμορφωθεί εδώ και χρόνια.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον διετή απολογισμό της θητείας του, σημείωσε ότι η θέση του για τη χρήση του όρου Μακεδονία είναι ξεκάθαρη. «Υπάρχει μια εν ενέργεια απόφαση για μη χρήση του όρου Μακεδονία. Αυτό για να ανατραπεί θα πρέπει  να γίνει σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα, κάνοντας επίθεση φιλίας στον Νίκο Κοτζιά, (τον χαρακτήρισε τον καλύτερο ΥΠΕΞ που έχει περάσει), υπενθύμισε το βέτο Καραμανλή του 2008, το οποίο συνεχίζει να υφίσταται έως και σήμερα.

Σε μια προσπάθεια να δείξει ότι το πολιτικό θέμα είναι της ΝΔ και όχι της κυβέρνησης, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έβαλε κατά της Ντόρας Μπακογιάννη: «Ακούω τη Νέα Δημοκρατία και ειδικά τη κ. Μπακογιάννη. Έχει μια εμμονή σε σχέση με το να λέει συνέχεια ότι έχουμε ψηφίσει την θέση για συνθέτη ονομασία. Προσπαθεί να εγκλωβίσει την Ελλάδα σε μια δίκη της θέση».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Σαουδικής Αραβίας ισχυρίστηκε εκ νέου ότι δεν πρόκειται για πλαστά έγγραφα αυτά που παρουσίασε ο μεσάζοντας Βασίλης Παπαδόπουλος: «Τολμούν να λένε για πλαστά χαρτιά; Τότε να πάνε στη Δικαιοσύνη. Αυτά τα χαρτιά έχουν τη σφραγίδα των προξενικών αρχών».