Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:46

-A +A

Συγχαρητήρια επιστολή Λαβρόφ στον Γ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη του ΥΠΕΞ

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019, 22:46
Συγχαρητήρια επιστολή Λαβρόφ στον Γ. Κατρούγκαλο για την ανάληψη του ΥΠΕΞ
-A +A

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ απέστειλε θερμή συγχαρητήρια επιστολή στον Γιώργο Κατρούγκαλο με αφορμή την ανάληψη από αυτόν των καθηκόντων του υπουργού Εξωτερικών της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Στο κείμενο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι στη Ρωσία εκτιμούν τη συμβολή του κ. Κατρούγκαλου στην ανάπτυξη του ρωσοελληνικού διαλόγου σε όχι απλές διεθνείς συνθήκες, σύμφωνα με πηγές από τη ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Ο Ρώσος υπουργός εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για το έργο του κ. Κατρούγκαλου ως Συμπροέδρου της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής για την Οικονομική, Βιομηχανική, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία.

Ο κ. Λαβρόφ τονίζει επίσης ότι η θετική παρακαταθήκη που δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα των συνομιλιών στο ανώτατο επίπεδο στη Μόσχα το Δεκέμβριο του 2018 θα επιτρέψει να προωθηθεί σημαντικά η διμερής συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Την επιστολή παρέδωσε χθες στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Κατρούγκαλο ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα Αντρέι Μάσλοβ κατά τη δεξίωση στη ρωσική πρεσβεία για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία AP

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα