Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:55

-A +A

Στ.Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, 10:55
Στ.Θεοδωράκης: Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές
-A +A

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ξεκαθάρισε πως «Το Ποτάμι θα κατεβεί αυτόνομο στις εκλογές γιατί θα είναι πιο χρήσιμο μετά από αυτές… Προεκλογικά δεν θα πάω ούτε με τον Τσίπρα ούτε με τον Μητσοτάκη» και διευκρίνισε πάντως, ότι δεν είναι δεδομένος απέναντι στον κ. Τσίπρα.

«Δεν ενισχύουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν γυρνάμε στο παρελθόν, έχουμε μια δικιά μας ξεκάθαρη πρόταση.Και ο κόσμος θα πρέπει να σκεφτεί ότι το Ποτάμι θα είναι χρήσιμο αν είναι δυνατό στην επόμενη Βουλή» επεσήμανε και πρόσθεσε πως «το χρήσιμο αυτή τη στιγμή είναι να επιλέξουν οι πολίτες ανθρώπους που δεν τους έχουν ξεγελάσει- όπως τους ξεγέλασαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ανθρώπους που δεν έχουν ευθύνη κυβερνητική στο παρελθόν, να μην ευθύνονται για τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος».

 

 

Τόνισε επίσης, ότι απόλυτη προτεραιότητα αποτελούν τα θέματα της εγκληματικότητας και το οικονομικό, κυρίως η ανεργία που πλήττει τους νέους. «Οι υπουργοί τρολάρουν τους αντιπάλους και οι αντίπαλοι τρολάρουν τους υπουργούς. Τα προβλήματα όμως παραμένουν.Ανεργία και εγκληματικότητα βασανίζουν την κοινωνία.Αν θέλουμε να παραμείνουμε μια κοινωνία ειρηνική – μια κοινωνία που συνυπάρχει, θα πρέπει να υπάρξει μία ''πατριωτική πολιτική για την εγκληματικότητα''» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως το Ποτάμι έχει συγκεκριμένες προτάσεις σε όλα τα επίπεδα.

Ερωτηθείς σχετικά με την στάση που θα ακολουθήσουν οι βουλευτές του Ποταμιού στην επικείμενη ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή, τόνισε ότι «κανείς δεν έχει στο τσεπάκι του κανέναν». Και διευκρίνισε «δεν έχουμε μεγάλες επιλογές στη συμφωνία των Πρεσπών. Έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας. Μια διευθέτηση που αργεί 20 χρόνια και η Ελλάδα χάνει διαρκώς έδαφος. Ο Ζάεφ θέλει να κερδίσει ένα δημοψήφισμα και με αυτό το ''όχημα'' λέει τα δικά του ψέματα. Εμείς πρέπει να λύσουμε διπλωματικά τα προβλήματα στα βόρεια σύνορά μας.Η Ελλάδα χρειάζεται να κλείσει το Σκοπιανό και να ασχοληθεί με τα προβλήματα στα ανατολικά συνορά μας, με τους Τούρκους που απειλούν τα νησιά μας» είπε χαρακτηριστικά. «Πρέπει να σκεφτόμαστε τις επόμενες γενιές και όχι μόνο τις επόμενες εκλογές. Εγώ με βάση αυτή τη φράση πολιτεύομαι» σημείωσε.

Για την περικοπή ή μη των συντάξεων και όλα όσα διαρρέει το οικονομικό επιτελείο, ο Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι «η υποκρισία έχει ένα όριο.Αυτοί το έφεραν, αυτοί το συζήτησαν στη Βουλή, αυτοί το ψήφισαν. Όταν μέχρι χθες τους έλεγες εγώ κόβω τις συντάξεις και σήμερα λες θα δώσω μάχη να μην τις κόψω, μπορεί να ικανοποιείς ένα εσωτερικό ακροατήριο, αλλά οι αγορές τρελαίνονται. Δεν μπορούμε να βγούμε στις αγορές γιατί εκεί υπάρχει μια αίσθηση ότι η Ελλάδα έχει μια υποκριτική διακυβέρνηση που άλλα λέει σήμερα και άλλα κάνει αύριο».

Σχολιάζοντας, τέλος, το εμπάργκο σε ΣΚΑΙ και ΕΡΤ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ αντίστοιχα, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «παιχνίδια καταπιεσμένων εφήβων». «Σκέψου τι επιθέσεις δέχτηκα το 2015. Δεν θα έπρεπε να πηγαίνω πουθενά» είπε χαρακτηριστικά.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα