Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η αναζήτηση συγκλίσεων
Tάκης Θεοδωρικάκος

Στρατηγική επιλογή της ΝΔ η αναζήτηση συγκλίσεων

«Στρατηγική επιλογή της ΝΔ είναι η αναζήτηση συγκλίσεων για όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τη χώρα. Με όλες τις πράξεις μας σκοπεύουμε να ενώσουμε τους Έλληνες. Το απέδειξε ο πρωθυπουργός με την επιλογή του για την Προεδρία της Δημοκρατίας», τονίζει στην «Real News» ο υπουργός Εσωτερικών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «η αναζήτηση συναινέσεων αποτελεί στάση ζωής».

Για τα σενάρια πρόωρων διπλών εκλογών με αφορμή την αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κ. Θεοδωρικάκος τονίζει πως η κυβέρνηση έχει εκλεγεί για μια τετραετία και θα την εξαντλήσει για να υλοποιήσει το μεταρρυθμιστικό της έργο, ενώ σημειώνει πως τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, οι εθνικοί κίνδυνοι από την τουρκική προκλητικότητα, η οικονομική ανάπτυξη, η ανασυγκρότηση του κράτους, απαιτούν πολιτική σταθερότητα.

Εν τω μεταξύ σχολιάζοντας έρευνα για τα ζητήματα διαφθοράς στο δημόσιο, ο υπουργός Εσωτερικών προειδοποίησε, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1, ότι φαινόμενα αδιαφάνειας και διαφθοράς θα παταχθούν.

Μεταξύ άλλων είπε: «Υπογράψαμε με την Ενιαία Αρχή Διαφάνειας μια συμφωνία από την οποία περιμένουμε πολύ συγκεκριμένες προτάσεις που είμαστε αποφασισμένοι να υλοποιήσουμε και αφορούν το κομμάτι της ιθαγένειας, που είναι ένας τομέας του υπουργείου Εσωτερικών στον οποίο υπάρχουν πολύ σοβαρές υποψίες –και έχουν υπάρξει και καταγγελίες- για περιπτώσεις αδιαφάνειας. Είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε τάξη. Να μειωθεί ο χρόνος που κρατούν οι διαδικασίες πολιτογράφησης. Να γίνουν απολύτως διαφανείς. Και βεβαίως έχω προειδοποιήσει και θα πρέπει κάποιοι να το λάβουν υπ’ όψιν τους αυτό, ότι οποιαδήποτε τέτοιου είδους φαινόμενα διαφθοράς υπάρξουν σε αυτήν την περίπτωση, θα παταχθούν με τον τρόπο που πρέπει και να αντιμετωπισθούν με αυστηρή τήρηση όλων των ποινών. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στη Real News που κυκλοφορεί