Στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Κυριακή 27 Μαρτίου 2016, 14:16 - Τελευταία ενημέρωση: 18:05
-A +A
Στους τάφους των Βενιζέλων στα Χανιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στο ετήσιο πολιτικό μνημόσυνο των Ελευθερίου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στους τάφους των Βενιζέλων στο Ακρωτήρι Χανίων, παραβρέθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το φετινό πολιτικό μνημόσυνο συνέπεσε με τη συμπλήρωση 80 χρόνων από το θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, στις 18 Μαρτίου 1936.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον Ελευθέριο Βενιζέλο ηγέτη με όραμα και ηγέτη που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μητσοτάκη είναι η εξής: «Συμπληρώθηκαν πριν λίγες μέρες 80 χρόνια από το θάνατο του πιο σπουδαίου Έλληνα πολιτικού, του Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ενός ηγέτη με όραμα. Ενός ηγέτη που δημιούργησε τη σύγχρονη Ελλάδα. Ενός μεγάλου μεταρρυθμιστή. Ενός ηγέτη, ο οποίος αντιμετώπισε τεράστιες δυσκολίες με πείσμα, με επιμονή και πρωτοφανή γενναιότητα.

Στις δύσκολες συνθήκες, που περνά σήμερα η χώρα, η πολιτική παρακαταθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου είναι επίκαιρη περισσότερο παρά ποτέ.

Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να εκσυγχρονίσει την Ελλάδα. Ένας άνθρωπος, ο οποίος τόλμησε να υλοποιήσει γενναίες μεταρρυθμίσεις. Ένας άνθρωπος, του οποίου το προσωπικό ρολόι ήταν συγχρονισμένο με το ρολόι της Ιστορίας. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος εξέφρασε - με τον πιο αυθόρμητο τρόπο - τη λαϊκή ψυχή, την ψυχή του Κρητικού, την ψυχή του Έλληνα.

Η ιστορική του παρακαταθήκη παραμένει τόσο βαριά όσο είναι και επίκαιρη».

 

 

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή 13/12/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα