Στους προσαχθέντες και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ
Επεισόδια ΑΠΘ

Στους προσαχθέντες και ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ανάμεσα στους προσαχθέντες από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το υπό κατάληψη κτίριο που πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων ήταν και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, γνωστοποίησε σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας τις αστυνομικές αρχές για «απρόκλητη επίθεση».

«Οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν χημικά και προέβησαν σε προσαγωγές φοιτητών. Καταγγέλλουμε την αστυνομική βία», συνεχίζει και κάνει λόγο για «αντιδημοκρατική εκτροπή της κυβέρνησης» για «κατάφωρη παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου» και των «δημοκρατικών ελευθεριών», σε ανακοίνωσή του.

Παραδέχεται, επίσης, πως ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και ζητάει «την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωση των προσαχθέντων χωρίς να τους απαγγελθεί καμία κατηγορία».

Αυτή την ώρα σε εξέλιξη είναι νέες κινητοποιήσεις φοιτητικών παρατάξεων μετά την επέμβαση της αστυνομίας στο κατειλημμένο -από αυτοπροσδιοριζόμενα ως ελευθεριακά φοιτητικά σχήματα- κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ, κατόπιν αναφορών ότι άτομα που συμμετείχαν στην κατάληψη προκάλεσαν βανδαλισμούς. Στις 5 προγραμματίζεται κοινή πορεία των παρατάξεων στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.