«Στόχος να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό στις αρχές του 2020»

«Στόχος να ξεκινήσουν οι εργασίες στο Ελληνικό στις αρχές του 2020»

«Μέσα στην εβδομάδα περιμένουμε την απόφαση της ανεξάρτητης επιτροπής που κάνει τον διαγωνισμό για το Καζίνο», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, με τον υπουργό Ανάπτυξης να τονίζει ότι «στόχος μας είναι στις αρχές του 2020 να ξεκινήσουν οι πραγματικές εργασίες στο Ελληνικό», ενώ ανέφερε ότι σήμερα τελειώνει η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της LAMDA.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός έκανε λόγο για «πολύ επικοιδομητικές συζητήσεις» των Ελλήνων υπουργών που βρέθηκαν στο 21ο Capital Link Forum, σημειώνοντας μάλιστα ότι «το 2020 θα έχουμε πολλές περισσότερες αμερικανικές επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και ενδεχομένως στη ΔΕΠΑ».

Αναφορικά με το μεταναστευτικό ο κ. Γεωργιάδης παρατήρησε ότι «δεν αντιμετωπίζεται εύκολα» και στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής ήταν «ο κατάλληλος άνθρωπος για να το αναλάβει», σημειώνοντας ότι «δεν το είχαμε υποτιμήσει, όμως είχαμε υποτιμήσει το πώς θα συμπεριφερθεί ο Ερντογάν. Είναι προφανές ότι αποφάσισε να πιέσει τη νέα κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σχολίασε και τη συνέντευξη Ερντογάν το βράδυ της Κυριακής λέγοντας ότι «αγγίζει τα όρια του παραληρήματος». «Έχουμε έναν άνθρωπο που απειλεί τις ΗΠΑ και τη Γαλλία με διεθνή διαπόμπευση. Με λογική δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις αυτά» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο «η Τουρκία καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της ισχύος. Ένα κομμάτι είναι οι διεθνείς συμμαχίες και ένα κομμάτι είναι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις» για να προσθέσει ότι «πρέπει να προσέξουμε πολύ και το δημογραφικό».

Διαβάστε ακόμα:

- Αδ. Γεωργιάδης: Η Ελλάδα είναι και πάλι μια σταθερή χώρα