Η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής στόχος της κυβέρνησης

Η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής στόχος της κυβέρνησης

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι σκοπός των μεταρρυθμίσεων είναι η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία έστειλε ο πρωθυπουργός μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου. Ο Κυρ. Μητσοτάκης τόνισε ότι βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης είναι η ισχυρή ανάπτυξη και η δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας.

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης, και ως και η προετοιμασία, ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων των θεσμών την Τρίτη στην Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου «επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος».

Στην ατζέντα της σύσκεψης ήταν και το φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση. Σε αυτό, υπενθυμίζεται, αναμένεται να ενσωματωθούν και οι βελτιώσεις στη ρύθμιση των 120 δόσεων, μείωση του ΕΝΦΙΑ, συντελεστών ΦΠΑ και φόρου σε επιχειρήσεις μεταξύ άλλων. Το σχέδιο νόμου αναμένεται να κατατεθεί έως τις 10 Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη: Φορολογικό νομοσχέδιο - Όλες οι ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη