Στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Στο πλευρό των δύο Ελλήνων στρατιωτικών το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Συνάντηση με τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, είχε ο επικεφαλής των Ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλης Κεφαλογιάννης.

Στο τετ α τετ κυριάρχησε το ζήτημα των δύο Ελλήνων αξιωματικών που κρατούνται παράνομα στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης. Είχαν προηγηθεί οι συναντήσεις του κ. Κεφαλογιάννη με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Αντόνιο Λόπεθ Ιστουρίθ και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΕΛΚ στο ΕΚ Μάνφρεντ Βέμπερ.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης ενημέρωσε τον πρόεδρο Ταγιάνι για την πρόσφατη επίσκεψή του στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης όπου κρατούνται για 84η ημέρα παράνομα οι δύο Έλληνες αξιωματικοί, Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης.

Ο πρόεδρος Ταγιάνι διαβεβαίωσε τον Μανώλη Κεφαλογιάννη ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και ο ίδιος προσωπικά θα συνεχίσουν να στηρίζουν ολόθερμα τους Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη, αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για την άμεση απελευθέρωση τους. 

Ο κ.Ταγιάνι τόνισε επίσης ότι το Ψήφισμα του Ε.Κ αποτελεί την απαρχή των ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών που θα συνεχιστούν αμείωτες μέχρι να ολοκληρωθεί η περιπέτεια που περνάνε και να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Γιάννης Τρουπής