Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25

Στο Μαξίμου αντιπροσωπεία ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΜεΡΑ25

Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε αντιπροσωπεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του ΜεΡΑ25 και του ΚΚΕ, όπου είχαν συνάντηση με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη. Μάλιστα, νωρίτερα είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα προκειμένου να του παραθέσουν τις ενστάσεις του σχετικά με την απαγόρευση των συναθροίσεων. Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία αποτελείται από τον Θ. Παφίλη, την Όλγα Γεροβασίλη και την Σοφία Σακοράφα.

Η κοινή δράση των τριών κομμάτων έρχεται λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση που συνυπέγραψαν στην οποία ζητούν να ανακληθεί η απόφαση της κυβέρνησης. «Καταδικάζουμε την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης για την απαγόρευση του αγωνιστικού γιορτασμού της 17ης Νοέμβρη. Η απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, με την οποία απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων σε όλη τη χώρα και για τέσσερις ημέρες, υπό την απειλή υψηλών χρηματικών προστίμων, μας οδηγεί σε άλλες εποχές. 

Πρόκειται για μια απόφαση βαθιά αντιδημοκρατική αλλά και αντισυνταγματική, όπως επισημαίνει και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, αφού πλήττει τον πυρήνα του συνταγματικού δικαιώματος της συνάθροισης (άρθρο 11), επιβάλλοντας συνολική ανεπίτρεπτη αναστολή της ελευθερίας συνάθροισης και όχι απλά έναν ορισμένο τοπικό περιορισμό. Όμως, τέτοιου είδους γενική απαγόρευση επιβάλλεται μόνο σε συνθήκες κατάστασης πολιορκίας (άρθρο 48 του Συντάγματος), και υπό αυστηρά περιορισμένες και οριοθετημένες προϋποθέσεις. Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να δικαιολογηθεί από λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.