Στο Ευρ. Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Επιτροπής Θεσμών έχει προσφύγει η Γ. Τσατάνη

Στο Ευρ. Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Επιτροπής Θεσμών έχει προσφύγει η Γ. Τσατάνη

Στην επιβεβαίωση ότι έχει προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προχώρησε η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη κατά τη διάρκεια της 5ης κατά σειρά ακρόασής της. Σύμφωνα με την ίδια η προσφυγή αφορά «ένα ή δύο μέλη της Επιτροπής» και φυσικά έγκειται στην συμπεριφορά που έχουν απέναντί της.

Την ίδια ώρα η κυρία Τσατάνη επανέλαβε ότι διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία εναντίον του αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, τα οποία και επιφυλάχθηκε να καταθέσει ενώπιον της Δικαιοσύνης. Όταν μάλιστα η πρόεδρος της επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ρώτησε εάν τα αποδεικτικά στοιχεία συνίστανται σε μαγνητοφωνημένες συνομιλίες η εισαγγελέας Εφετών σημείωσε με νόημα: «Τα στοιχεία που επικαλούμαι θα τα καταθέσω μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας και σύμφωνα με τους δικονομικούς κανόνες».

«Έχετε παγιδεύσει το τηλέφωνο του κ. Παπαγγελόπουλου; Τι είδους αποδεικτικά στοιχεία είναι αυτά;» επέμεινε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, προσπαθώντας να εκμαιεύσει μια απάντηση, δίχως πάντως επιτυχία. Ενδεικτικός, άλλωστε, είναι και ο διάλογος ανάμεσα στην κυρία Τσατάνη, τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την Τ. Χριστοδουλοπούλου:

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Κύρια Τσατάνη, εγώ δεν σας ρωτάω, αν τα έχετε εδώ να μας τα δώσετε. Εγώ σας ρωτάω τι είδους είναι αυτά τα αποδεικτικά μέσα.

Ιάσονας Φωτήλας: Σας έδωσε μια απάντηση, γιατί επιμένετε να της βάλετε στο στόμα κάτι που θέλετε εσείς. Εν πάση περιπτώσει, αν είναι να ρωτάτε και να απαντάτε, να την διώξουμε τη γυναίκα, δεν χρειάζεται.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Ένας- ένας, θα τα πείτε όλοι. Επειδή υπερασπίζεστε συνεχώς για τις ενέργειές σας, το κύρος της Δικαιοσύνης. Είναι συμβατό να τονώνεται  το κύρος της Δικαιοσύνης, με τέτοιου είδους συλλογή αποδεικτικών στοιχείων; Απαντήστε.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Αυτό που κάνετε, είναι σκανδαλώδης. Να μου δώσετε το λόγο.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Να μου απαντήσει πρώτα και μετά.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ενώ ντρέπομαι, που η Επιτροπή Θεσμών μετέρχεται τέτοια μέσα, όπως οι ερωτήσεις σας. Ντρέπομαι γι'' αυτό που κάνετε, ντρέπομαι στο όνομα του Συντάγματος και του Κανονισμού.

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Κύριε Βενιζέλο λυπάμαι που ντρέπεστε γι'' αυτό και όχι, ότι παγιδεύονται τα τηλέφωνα από εισαγγελέα.

Ευάγγελος Βενιζέλος: Με τέτοιο θέμα;

Τασία Χριστοδουλοπούλου: Τι κάνει «νιάου-νιάου στα κεραμίδια»;

Ευάγγελος Βενιζέλος: Ο σκύλος που μιλάει ψέματα.

 

Αλέξανδρος Διαμάντης