Στο 63,1% οι θετικές γνώμες για τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στο 63,1% οι θετικές γνώμες για τον Κυρ. Μητσοτάκη

Στο 63% ανέρχονται οι θετικές αξιολογήσεις για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη δημοσκόπηση εταιρείας MRB που διενεργήθηκε για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού STAR. Θετική είναι και η γνώμη του 46,5% των πολιτών για την παρουσία του στη ΔΕΘ με τις αρνητικές να ανέρχονται μόλις στο 14%. Και αυτή η δημοσκόπηση επιβεβαιώνει ότι ο Πρωθυπουργός είναι κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού.

Η νέα δημοσκόπηση δείχνει την αποδοχή που τυγχάνουν οι χειρισμοί του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι δέ αρνητικές γνώμες για την παρουσία στη ΔΕΘ που αγγίζουν το 14% επιβεβαιώνουν πως οι πολίτες επιβραβεύουν την πολιτική του και κυρίως το γεγονός ότι δεν προχωρεί σε εξαγγελίες και υποσχέσεις. Αντιθέτως στη ΔΕΘ για παράδειγμα παρουσίασε ένα πρόγραμμα έτους το οποίο όπως είπε θα κριθεί τον επόμενο Σεπτέμβριο.

Στη δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα πρόθεσης ψήφου που εμφανίζει τη Ν.Δ. να προηγείται με 14,6%, εν τούτοις σημασία δίδεται στην παρούσα φάση στα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας και κυρίως στην αποδοχή που υπάρχει και η οποία δεν συνδέεται με παροχές και εξαγγελίες εύηχες στα αυτιά των πολιτών.

 

Θετικά έκριναν οι πολίτες και την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με το 46,5% των ερωτηθέντων να εκφράζεται θετικά για όσα ανέφερε από τη Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ αρνητικά εκφράζεται μόλις το 14%.

Στον αντίποδα, η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ κρίθηκε θετικά από το 22,1% των ερωτηθέντων, ενώ αρνητικά έκρινε τον πρώην πρωθυπουργό το 36,9%.

Στην ερώτηση «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό», ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 46,5%, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ 25,9%, με τη διαφορά μεταξύ των δύο να ανέρχεται στο 20,6%.

Στην πρόθεση ψήφου, το κυβερνών κόμμα εμφανίζεται να διατηρεί διαφορά 14,5 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.

Τέλος, οι υπουργοί που συγκεντρώνουν τις περισσότερες θετικές γνώμες είναι κατά σειρά οι Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Βασίλης Κικίλιας, Νίκη Κεραμέως, Νίκος Δένδιας και Χρήστος Σταϊκούρας.