Στο 63% η θετική γνώμη για την κυβέρνηση - Στο 16,5% η διαφορά

Στο 63% η θετική γνώμη για την κυβέρνηση - Στο 16,5% η διαφορά

Ισχυρό προβάδισμα συνεχίζει να καταγράφει η Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, μόλις δυο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η Metro Analysis για την πρόθεση ψήφου και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «το Βήμα της Κυριακής. Ο πρωθυπουργός να εξακολουθεί να είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας. Το 63% των πολιτών αποτιμά θετικά το έργο της κυβέρνησης.

Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 39,5% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί το Κίνημα Αλλαγής με 6,1%, το ΚΚΕ με 5,8%, το ΜέΡΑ25 με 3,8% και η Ελληνική Λύση με 3,3%. Επίσης, στο 7,4% ανέρχεται η αδιευκρίνιστη ψήφος,

ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός, καθώς συγκεντρώνει το 69% των θετικών απόψεων. Ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 40%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 35%, η Φώφη Γεννηματά με 34%, ο Γιάνης Βαρουφάκης με 33% και ο Κυριάκος Βελόπουλος με 21%.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 48%, έναντι μόλις 19% που συγκεντρώνει ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ επτά στους δέκα πολίτες (71%) εκτιμούν ότι ο κ. Μητσοτάκης ασκεί τα καθήκοντά του με τρόπο που θέτει την Ελλάδα σε σωστή τροχιά. Η πορεία που έχει χαράξει έως τώρα η κυβέρνηση αξιολογείται θετικά από τους πολίτες σε ποσοστό 63%. 

Τέλος, για πρώτη φορά τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια που η πλειονότητα των πολιτών (56%) εκτιμά ότι η χώρα κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόλις το 30% πιστεύει το αντίθετο.