Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Το Σάββατο η ονομαστική

Στις 6 το απόγευμα ξεκινά η συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας – Το Σάββατο η ονομαστική

Στις έξι το απόγευμα αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Βουλής θα διαρκέσει μέχρι το απόγευμα ή το βράδυ του Σαββάτου, με την ονομαστική ψηφοφορία, από την οποία θα φανεί εάν ο Αλέξης Τσίπρας διαθέτει την Κοινοβουλευτική πλειοψηφία για να υπογράψει την συμφωνία την Κυριακή στις Πρέσπες.

Με άλλα λόγια, αν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου θα δώσουν το πράσινο φως, απαλοίφοντας τις κόκκινες γραμμές τους.

Σε κάθε περίπτωση, σήμερα το απόγευμα συζήτηση αρχίζει με την oμιλία δύo Boυλευτών από εκείνoυς πoυ υπoγράφoυν την πρόταση δυσπιστίας. H εγγραφή των άλλων oμιλητών γίνεται έως τo τέλoς της oμιλίας των δύo Boυλευτών. Η πρόταση Πρόταση δυσπιστίας γίνεται δεκτή μόνo αν εγκριθεί από την απόλυτη πλειoψηφία τoυ όλoυ αριθμoύ των βoυλευτών.

Να σημειωθεί ότι Κανονισμός της Βουλής επισημαίνει πως η συζήτηση στην Ολομέλεια ολοκληρώνεται το αργότερο τη δωδεκάτη νυκτερινή της τρίτης ημέρας από την έναρξή της με ονομαστική ψηφοφορία. Ωστόσο, υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας ανέφεραν στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η συζήτηση της πρότασης μομφής να ολοκληρωθεί το Σάββατο το βράδυ.

Μάλιστα, τα ίδια στελέχη είπαν στους δημοσιογράφους ότι υπάρχουν πληροφορίες πως η διάθεση της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η συζήτηση ακόμη και το Σάββατο το μεσημέρι. Από την πλευρά της πάντως η Νέα Δημοκρατία θα ζητήσει η συζήτηση να διαρκέσει μέχρι το Σάββατο το βράδυ, προκειμένου τότε να γίνει και η ονομαστική ψηφοφορία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Φωτογραφία intime news