Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ

Στις 3 το μεσημέρι της Δευτέρας η νέα διάσκεψη των προέδρων για το ΕΣΡ

Την ερχόμενη Δευτέρα στις 3 το μεσημέρι αναμένεται να διεξαχθεί η Διάσκεψη των Προέδρων για την συγκρότηση του ΕΣΡ, σύμφωνα με την ενημέρωση που παρείχε στα κόμματα ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να γίνει νωρίτερα, την Πέμπτη ή την Παρασκευή, ωστόσο η Νέα Δημοκρατία επιθυμούσε την Δευτέρα προκειμένου να έχει ψηφιστεί η τροπολογία με την οποία μεταβιβάζονται οι αρμοδιότητες του διαγωνισμού στο ΕΣΡ από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά.

Η ψηφοφορία, άλλωστε, για τη συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να γίνει αύριο το απόγευμα όταν και θα εισαχθεί στην Ολομέλεια νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας στο οποίο έχει κατατεθεί.

Υπενθυμίζετε ότι η ΝΔ έχει ήδη προτείνει τον τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, ενώ το Ποτάμι τον ακαδημαϊκό Μιχάλη Σταθόπουλο, πρώην υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, αν τελικά η ΝΔ πειστεί για τις καλές προθέσεις της κυβέρνησης, τότε αναμένεται να βγει «λευκός καπνός» από την συνεδρίαση με μια μεσοβέζικη λύση αναφορικά με τα ονόματα.

Αλέξανδρος Διαμάντης

Διαβάστε ακόμα:

- N. Παππάς: Θα υπάρξει συναίνεση και το ΕΣΡ θα συσταθεί

- Κ. Χατζηδάκης: Να ακυρωθούν όλες οι διατάξεις του νόμου Παππά