Στις 25 Αυγούστου πιθανότατα η προ ημερησίας διάταξεως συζήτηση στη Βουλή

Στις 25 Αυγούστου πιθανότατα η προ ημερησίας διάταξεως συζήτηση στη Βουλή

Η 25η Αυγούστου είναι η επικρατέστερη ημέρα, σύμφωνα με πληροφορίες, για τη διεξαγωγή της προ ημερήσιας διάταξεως συζήτηση στη Βουλή που ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, με την τελική απόφαση να λαμβάνεται στη διάσκεψη των προέδρων, η οποία θα συνεδριάσει στις 22/08.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησαν την άμεση σύγκληση της κοινοβουλευτικής επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας "λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση".

Σε σχετική επιστολή τους προς την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν να κληθούν σε ακρόαση "ο νέος Διοικητής της ΕΥΠ, ο πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών, ο πρώην Διοικητής της ΕΥΠ κ. Κοντολέων, ο πρώην ΓΓ του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδης και η Εισαγγελέας αποσπασμένη στην ΕΥΠ" .

Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υπάρχουν σοβαρότατοι λόγοι κατεπείγοντος για την άμεση σύγκληση της Επιτροπής, αυτή την εβδομάδα, τόσο λόγω αυτού καθεαυτού του σκανδάλου παρακολουθήσεων από την ΕΥΠ και μέσω του λογισμικού Predator, όσο και λόγω των προσπαθειών συγκάλυψής του από την Κυβέρνηση.