Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολάς Μαδούρο

Στήριξη ΣΥΡΙΖΑ στον Νικολάς Μαδούρο

Μετά τη στήριξη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, της Βολιβίας και της Κούβας, την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο, εκφράζει και ο ΣΥΡΙΖΑ, εν μέσω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα που στοίχισαν τη ζωή σε 13 ανθρώπους. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τοποθετείται ανοιχτά κατά της Αντιπολίτευσης και θέτει θέμα ενεργειών αποσταθεροποίησης της Κυβέρνησης την ώρα μάλιστα που οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν ως μεταβατικό πρόεδρο τον πρόεδρο της Βουλής της Βενεζουέλας και οι περισσότερες χώρες καθώς και η Ε.Ε. θέτουν θέμα πραγματοποίησης εκλογών ανοιχτών και όχι όπως αυτές που ανέδειξαν εκ νέου πρόεδρο τον Νικολάς Μαδούρο.

Ειδικότερα, σε εθιμοτυπική συνάντηση, στα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, του Γραμματέα της Κ.Ε. Πάνου Σκουρλέτη και αντιπροσωπείας του κόμματος, με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ, που συνέπεσε με τις τελευταίες εξελίξεις, υπήρξε αναλυτική ενημέρωση.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, «ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο, ύστερα από τη χθεσινή ενέργεια του ηγέτη της αντιπολίτευσης και προέδρου της Εθνικής Συνέλευσης της χώρας Χουάν Γκουάιδο, να ανακηρύξει τον εαυτό του προσωρινό Πρόεδρο της χώρας, αμφισβητώντας με αυτό τον τρόπο, η αντιπολίτευση, το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του περασμένου Μαΐου» δήλωσε ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μετά το πέρας της συνάντησης.

Προσέθεσε πως «η πράξη αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών της αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα, που ως στόχο έχουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση και να εμφανίσουν τον Πρόεδρο της χώρας ως παράνομο. Οι ενέργειες αυτές δεν έχουν σχέση με έναν ειλικρινή διάλογο που πρέπει να γίνει μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για την εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Οι νεκροί των δύο τελευταίων ημερών και από τις δύο πλευρές πρέπει να είναι και οι τελευταίοι».

Καταλήγοντας ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε «στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας».