Στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη προανήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Στήριξη στον Κώστα Μπακογιάννη προανήγγειλε ο Σταύρος Θεοδωράκης

Τη στήριξη του Ποταμιού στον Κώστα Μπακογιάννη για τη δημαρχία της Αθήνας προανήγγειλε ο Σταυρός Θεοδωράκης καθώς όπως χαρακτηριστικά τόνισε έχουν γίνει ήδη κάποιες συναντήσεις και το Ποτάμι είναι «πολύ κοντά του».

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι με τον Κ. Μπακογιάννη έχει κάνει «πάνω από δύο-τρεις συναντήσεις».

«Ο Μπακογιάννης κάνει κάτι που μού αρέσει πάρα πολύ. Δεν πολιτεύεται αφ'' υψηλού... Κάθε μέρα πηγαίνει σε μια γειτονιά της Αθήνας και ακούει προτάσεις», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Τόνισε επίσης, πως το Ποτάμι στηρίζει υποψήφιους σε ολόκληρη την Ελλάδα ανεξάρτητα αν προέρχονται από τη ΝΔ ή από τον ΣΥΡΙΖΑ, αρκεί να είναι αποτελεσματικοί. «Αυτό σημαίνει το Ποτάμι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» είπε. Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές αποκάλυψε πως το Ποτάμι θα συνεργαστεί με το ρεύμα Μακρόν. «Υπάρχει μια προσπάθεια, όχι μόνο στη Γαλλία να εκφραστεί μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα. Το βασικό της στοιχείο είναι η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Η Ευρώπη πρέπει να αποκτήσει ενιαίο αμυντικό δόγμα. Αυτό θέλει σήμερα και η Ελλάδα και αυτό θα την προστατεύσει από τους άλλους κινδύνους. Υπάρχει μια προσπάθεια να υπάρξει μια πλατφόρμα που θα στεγάσει όλους εμάς τους ακραιφνώς ευρωπαϊστές» ανέφερε.

Μιλώντας για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και για την Περιφέρεια Αττικής τόνισε ότι «η Περιφέρεια Αττικής θέλει μία απάντηση από το Ποτάμι. Πρώτον γιατί υπάρχει ένας πολύ μεγάλος συμβολισμός, είναι το μισό κράτος και η κ. Δούρου απέτυχε παταγωδώς. Το Ποτάμι έχει αποφασίσει να ενισχύσει μία προσωπικότητα που θα κατέβει στην Αττική κόντρα στο παλιό. Δική μας υποψηφιότητα - δεν είναι όμως θέμα κομματικού στελέχους».

Για τις εθνικές εκλογές επανέλαβε την απόφαση των στελεχών του Ποταμιού για αυτόνομη κάθοδο και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ποτάμι και ξερό ψωμί. Ο Σταύρος δεν στρίβει. Νομίζω θα παραδεχτείτε ότι ένα πράγμα δεν μπορεί να πει κανείς για εμένα ότι είμαι «κωλοτούμπας». Μπορεί κανείς να πει ότι είμαι πολύ άκαμπτος σε ορισμένα πράγματα. Εμείς που φτιάξαμε το Ποτάμι, η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του ''14 επιμένουμε ότι δεν υπάρχει άλλη χρήσιμη επιλογή αυτή τη στιγμή για όλους εμάς. Πρέπει να είναι το Ποτάμι δυνατό στην επόμενη Βουλή. Για να μη γυρίσουμε απλώς σε κάποιες συντηρητικές λύσεις. Η Ελλάδα πρέπει να απαλλαχθεί από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Αλλά δεν έχει όρεξη να γυρίσει στους υπουργούς του 2013, του 2012. Θέλει να κάνει βήματα μπροστά» τόνισε.

Μιλώντας για τις μαθητικές καταλήψεις σημείωσε ότι «είναι ντροπή που βάζουν κάποιοι τα παιδιά μπροστά, σήμερα για τη Μακεδονία, και παλαιοτέρα για τους τραπεζίτες».