Στην Τράπεζα της Ελλάδας η διοίκηση της Attica Bank για το δάνειο Πολάκη

Στην Τράπεζα της Ελλάδας η διοίκηση της Attica Bank για το δάνειο Πολάκη

Στην Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται ο διευθύνων σύμβουλος, Θ. Πανταλάκης και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος Ι. Τσακιράκης προκειμένου να δώσουν στη Διεύθυνση Εποπτείας τα στοιχεία σχετικά με τα δύο δάνεια, ύψους 100.000 ευρώ τα οποία χορηγήθηκαν στον Π. Πολάκη με προσημείωση ακίνητο που είναι ήδη υποθηκευμένο σε άλλη τράπεζα προκαλώντας εύλογα ερωτήματα.

Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος ζήτησε να δοθούν διευκρινήσεις και στοιχεία σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε ως προς τη δανειοδότηση αφού δεν είναι σύνηθες δίδονται ως προσωπικά και καταναλωτικά δάνεια τέτοιου ύψους. 

Η σύσκεψη ξεκίνησε λίγο πριν τις  19.00 και τα στελέχη της Attica bank αναμένεται να καταθέσουν το σχετικό φάκελο που περιλαμβάνει όλα τα στοιχεία του δανείου. Σημειώνεται ότι η εν λόγω τράπεζα δεν είναι μεταξύ των αποκαλούμενων ως συστημικών και δίνει απ ευθείας λόγο στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες η αρμόδια διεύθυνση της ΤτΕ θα θέσει τέσσερα συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούν στις εγγυήσεις, το ύψος του δανείου και την προσημείωση επί ήδη προσημειωμένου ακινήτου για δάνειο από άλλη, συστημική, τράπεζα.

Υπενθυμίζεται ότι, η Τράπεζα Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει πως τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες ενώ αναφέρει πως δόθηκε το δάνειο όπως δίδονται και σε άλλα πολιτικά πρόσωπα από άλλες τράπεζες. Μάλιστα για αυτή την αναφορά επικαλείται στην ανακοίνωση σχετικά δημοσιεύματα.