Καλείται στην προανακριτική ως μάρτυρας ο Ν. Παππάς

Καλείται στην προανακριτική ως μάρτυρας ο Ν. Παππάς

Την κλήση του πρώην Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παπά αποφάσισε η προανακριτικής επιτροπή, μετά τις βόμβες που πυροδότησε χθες ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής. Μάλιστα, στο αίτημα που κατέθεσε η πλειοψηφία μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε! 

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο κ. Μιωνής αποκάλυψε ότι ήταν πρωτοβουλία του πρώην υπουργού η συνάντηση του με τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στο γραφείο του στο Μαξίμου τον Μάρτιο του 2016 με στόχο να επιλυθούν οι διαφορές που είχε με τον εκδότη της εφημερίδας «Δημοκρατία», Γιάννη Φιλιππάκη. Στο ραντεβού, δε, προσδιορίστηκε ότι οι «οφειλές» Μιωνή προς τον εκδότη ήταν 350.000 ευρώ, ενώ υπεγράφη και σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό. 

Σε κάθε περίπτωση, η κλήση του Νίκου Παππά προκάλεσε ένταση στις τάξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησαν να κληθούν επίσης ο Αντώνης Σαμαράς, ο Σταύρος Παπασταύρου, ο Γιάννης Φιλιππάκης και η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου.

Προσδιορίστηκε επίσης η κατάθεση του Δημήτρη Τζανακακόπουλου την ερχόμενη Τετάρτη και η κατάθεση της Ελένης Τουλουπάκη την ερχόμενη Πέμπτη.