Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας - Ενημερώνει για τις συνομιλίες με Μ. Πομπέο

Στην Κύπρο ο Ν. Δένδιας - Ενημερώνει για τις συνομιλίες με Μ. Πομπέο

Στην Κύπρο, με σκοπό να υπάρξει συντονισμός των δυο χωρών απέναντι στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις, μεταβαίνει σήμερα Δευτέρα εκτάκτως ο Νίκος Δένδιας, μόλις τρεις ημέρες μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και τις συζητήσεις που είχαν για την κλιμακούμενη ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Δένδιας θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στις 4.30 μ.μ., και με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη στις 6.30 μ.μ. Μετά τη συνάντηση με τον κ. Χριστοδουλίδη, οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα προβούν σε δηλώσεις.

Σύμφωνα με πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ που επικαλείται το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντικείμενο των συναντήσεων του κ. Δένδια στην Κύπρο θα είναι η προετοιμασία των δύο χωρών ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις 14 Οκτωβρίου, στην ατζέντα του οποίου θα βρεθεί το θέμα των συνεχιζόμενων παράνομων τουρκικών γεωτρητικών δραστηριοτήτων στην κυπριακή ΑΟΖ. Το θέμα δήλωσε ότι θα εγγράψει η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.