Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας

Έντονη επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία χαρακτήρισε κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας, άσκησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από την Κορινθία, όπου πραγματοποιεί περιοδεία.

Με αφορμή και τις σημερινές δηλώσεις του Πάνου Καμμένου, αλλά και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους, δήλωσε: 

«Ο κ. Καμμένος είχε την ευκαιρία να άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση όταν καταθέσαμε τον Ιούνιο πρόταση δυσπιστίας με αφορμή την άκρως προβληματική συμφωνία των Πρεσπών. Από κει και πέρα νομίζω ότι όλοι οι Έλληνες έχουν αντιληφθεί ότι έχουμε να κάνουμε με έναν κυνικό συνεταιρισμό εξουσίας. Με ένα ετερόκλητο δίδυμο, το μόνο το οποίο το ενδιαφέρει είναι να παραμείνει λίγους μήνες ακόμα στις καρέκλες της εξουσίας». 

Στη συνέχεια επανέλαβε το πάγιο αίτημα της ΝΔ για εκλογές, τονίζοντας ότι «όσο παρατείνεται αυτή η άτυπη προεκλογική περίοδος τόσο η χώρα είναι εγκλωβισμένη στις αντιφάσεις των κυβερνητικών εταίρων και τόσο μεγαλύτερη ζημιά θα γίνεται στα εθνικά συμφέροντα».

«Κατά συνέπεια όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές, τόσο καλύτερα θα είναι για τη χώρα. Η χώρα πρέπει επιτέλους να αναπνεύσει. Η ΝΔ διεκδικεί μαι νωπή και ισχυρή εντολή για να δώσει ένα τέρμα σε αυτή την άκρως τραυματική περίοδο των τελευταίων σχεδόν τεσσάρων ετών», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την επίσκεψή του στην ακτογραμμή του νομού Κορινθίας από το Βραχάτι, μια περιοχή που επλήγη με σφοδρότητα από την πρόσφατη κακοκαιρία. Είδε από κοντά το μέγεθος της καταστροφής, ενημερώθηκε για την πορεία των έργων αποκατάστασης και τόνισε την ανάγκη πρόληψης και σωστής προετοιμασίας για παρόμοια φαινόμενα.

Επισκέφτηκε μάλιστα και ένα συμβολαιογραφείο, το οποίο είχε πλημμυρίσει. Μαζί με τον πρόεδρο της ΝΔ ήταν και ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας.

Στο Κιάτο ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στην παραλία της πόλης που υπέστη πολύ σοβαρές ζημιές από το έντονο καιρικό φαινόμενο, ενώ είδε και το Ρεύμα που εκβάλει στην παραλία του Κιάτου και το οποίο δημιούργησε πολύ μεγάλα προβλήματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με κατοίκους της πόλης, ενώ ήπιε καφέ στον κεντρικό πεζόδρομο. 

Αναφερόμενος στις μεγάλες καταστροφές στην Κορινθία, ως αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων που χτύπησαν τη χώρα πριν από δύο βδομάδες, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «αυτό δεν μπορεί πια να αποτελεί δικαιολογία, διότι γνωρίζουμε ότι ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής θα έχουμε περισσότερα ακραία καιρικά φαινόμενα, περισσότερες πλημμύρες και δεν αρκεί μόνο εκ των υστέρων να ερχόμαστε να διορθώνουμε τις ζημιές, θα πρέπει να σχεδιάζουμε και να είμαστε πολύ πιο αποτελεσματικοί ως προς την πρόληψη, την προστασία της περιουσίας αλλά και των ζωών των συμπολιτών μας απέναντι σε τέτοιου είδους ακραία καιρικά φαινόμενα». 

«Όπως ξέρετε, και με αφορμή την πολύ μεγάλη εθνική καταστροφή που χτύπησε το Μάτι πριν από τρεις μήνες, η ΝΔ έχει καταθέσει ένα συγκροτημένο, συνολικό σχέδιο για το πως πρέπει να αναμορφωθεί η Πολιτική Προστασία στη χώρα μας, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις φυσικές καταστροφές που ξέρουμε ότι θα βρούμε απέναντί μας και βέβαια ανάμεσα σε αυτές είναι και τα ακραία πλημμυρικά φαινόμενα, απέναντι στα οποία η Κορινθία, οι παραθαλάσσιες περιοχές της Κορινθίας είναι εκτεθειμένες», συμπλήρωσε. 

Παράλληλα, εξέφρασε τη στήριξή στον Παναγιώτη Νίκα για τη διεκδίκηση της περιφέρειας Πελοποννήσου.

«Είμαι απολύτως σίγουρος ότι είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή την οποία μπορούσαμε να κάνουμε. Και είμαι επίσης απολύτως σίγουρος ότι και οι κάτοικοι της Πελοποννήσου θα εμπιστευτούν αυτόν και την ομάδα του, ώστε η επόμενη μέρα για την Πελοπόννησο να είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη και πιο χαμογελαστή», είπε. 

Γιάννης Κ. Τρουπής