Στην Γερμανία δύο φορές ο Κυρ. Μητσοτάκης μέσα σε έναν μήνα

Στην Γερμανία δύο φορές ο Κυρ. Μητσοτάκης μέσα σε έναν μήνα

Του Γιάννη Τρουπή

Δύο φορές μέσα σε διάστημα περίπου τριάντα ημερών θα βρεθεί στην Γερμανία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά ο πρόεδρος της ΝΔ την ερχόμενη Πέμπτη και για μερικές ώρες θα επισκεφτεί την Βαυαρία όπου είναι επίσημος προσκεκλημένος του συγκυβερνώντος CSU (Χριστιανοκοινωνιστές), στη σύνοδο της κοινοβουλευτικής του ομάδας που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό μοναστήρι Seeon, κοντά στα σύνορα Γερμανίας-Αυστρίας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μιλήσει την ίδια ημέρα ενώπιον των βουλευτών του γερμανικού κεντροδεξιού κόμματος, στη σύνοδο που έχει ως βασικό της θέμα την ευρωπαϊκή πολιτική και η οποία παραδοσιακά θα είναι κλειστή για τα ΜΜΕ.

Ο κ.Μητσοτάκης αφού κάνει μία σύντομη τοποθέτηση, στη συνέχεια θα απαντήσει και σε ερωτήσεις γερμανών βουλευτών.  Στην συνάντηση λαμβάνουν μέρος όλοι οι βουλευτές του CSU στην Μπουντεστανγκ αλλά και οι ευρωβουλευτές του κόμματος ανάμεσα στους οποίους είναι και ο  Μάνφρεντ Βέμπερ, υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, με τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αναπτύξει προσωπική σχέση. 

Η δεύτερη επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη επί γερμανικού εδάφους θα πραγματοποιηθεί σχεδόν ένα μήνα αργότερα, αυτή τη φορά στο Μόναχο. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα λάβει μέρος στη διάσκεψη για την ασφάλεια, η οποία θα πραγματοποιηθεί μακριά από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο κ.Μητσοτάκης είχε πάρει μέρος και στην περσινή διάσκεψη, στην οποία η εκπροσώπηση γίνεται πάντοτε σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο. Ενδεικτικό του τεράστιου ενδιαφέροντος είναι το γεγονός ότι στη διάσκεψη της περασμένης χρονιάς είχαν συμμετάσχει  μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για τις Εξωτερικές Υποθέσεις και την Πολιτική Ασφάλειας , ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ αλλά και ο αμερικανός υπουργός Άμυνας.